Hogyan tudnék macaront sütni?
Múltkor az egyik barátnőmmel megpróbáltuk (mind2en tapasztaltak vagyunk már sütisütésben), de nem jött össze.
Mivel nem volt cukorhőmérőnk, ezért egy cukorszirup nélküli receptet próbáltunk. [link]
A tészta nagyon folyós lett, valamint sütés után óriási levegőbuborékok voltak bennük, és ízre sem stimmelt. (ettem már eredeti francia macaront)
Valaki segítene, hogy mi lehetett a baj? És esetleg hogyan lehet nélkülözni a cukorhőmérőt?
Íme egy tökéletes recept:
60 darbhoz:
először a krémet készísd el! krém: 1,9dl tejszínt 20 deka étcsokival fel forralsz.
süti:
gramm(kb.5db)tojás fehérjét, 100 gramm cukorral felverjük kemény habbá. egy másik tálba beleszitálunk 270 gramm porcukrot és 180 gramm mandulalisztet(én darált manduéával szoktam).Utána határozott mozdulatokkal összekeverjük a tojáshabbal de ügyeljünk hogy ne törjük össze a habot! ezekután kanállal/habzsákkal sütőpapírra kb 3 cm-s korongokat nyomunk. egy órát hagyjuk pihenni és utána előmelegített sütőben 160 fokon. 10-12 percig sütjük. A siker garantált!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!