Hogyan készítsem a marhahúslevest?
DEhogy!
Tedd fel a húst!(reggel) sós vízben!
Tégy hozzá szemes borsot. Esetleg szerecsendiót!
Főzd egy kicsit, de nagyon lassú tűzön! Ha felfőtt, annyira mérsékelni kell, hogy épp csak enyhén gyöngyözzön, mint az abálásnál. Ha fő, tedd hozzá a petrezselyemgyökeret! Ettűl ugye csendesedik, mert lehűti. Ha megint felfő, önts hozzá fél pohár hideg vizet! Legközelebb tedd hozzá a zellert! Aztán megint egy pici vizet! A fedőt tedd féloldalra egy fakanálnyéllel! Megint víz, majd répa! később hagyma-ebbe szoktak szegfűszeget is dugdosni, kelbimbó, karalábé..
Mindig apránként adagold a zöldséget-főzési idő szerint- és pótolgasd az elfőtt vizet!
Jó sokáig-órákig-főzd!
Amikor kész, szűrd le levesszűrőn: olyan, mint a teaszűrő, csak nagyobb. A kerülete nagyobb, nem a lyukja.
Attól lesz tiszta, hogy nagyon lassan fő. Ha hevesen főzöd, lúgos lesz, és zavaros.
Ha mégis zavaros lenne, meg lehet menteni:
Nehogy leöntsd róla a vizet, nem lesz íze a levesnek.
Hideg vízben tedd fel főni, nagyon lassan. Én kora reggel felteszem, ha feljön a hab, le is lehet szedni, én nem szoktam, a főzés végére letisztul anélkül is, hogy leszeded. Nagyon fontos, hogy soha ne önts hozzá hideg vizet és ne keverd.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Szegfűszeg a húslevesbe? Én a gyümilevesbe szoktam tenni. De azért érdekes!
Szűrővel szedem a habot és szép lassan főzöm majd. Köszi mégegyszer!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!