Hogy készül a gyümölcskenyérrel töltött csirkemell?
A Trófea Grill étterem mai ajánlatában láttam meg ezt az ételt, ahol muskotálymártással kínálták. A neten nem találtam ehhez hasonló receptet, így érdekelne, hogy aki esetleg kóstolta már, az redukálná-e nekem a receptet, mert így leírva elég izgalmasan hangzik, és én is otthon kipróbálnám. Az étteremben sajnos nem tudom megkóstolni, mert nagyon messze van tőlünk.
Előre is köszönöm a választ! :)
Sütnek egy aszalt gyümölcsös,füszeres püspökkenyeret. A kész püspökkenyeret ami már 3-4 napos és jó száraz azt majd kézzel morzsásá teszik .ezt a morzsát felvert tojással ,és kevés tejjel jól összegyúrják. a csirkemellet szép vékonyra klopfolják. Sóval borssal füszerezik rárakják a tölteléket feltekerik :
A feltekert csirkemellet alufoliába csomagolják . majd sütöben megsütik . amikor puha a hús kitekerik és grillen rápiritanak,azért ,hogy szép piros színe legyen.
Nekem ez a recptem van a püspökkenyérre.
Hozzávalók.
•20 dkg margarin
•17 dkg cukor
•1 cs vaníliás cukor
•1 csipet só
•1 db reszelt héja
•4 db tojás
•20 dkg liszt
•0.5 cs sütőpor
•0.25 tk fahéj
•2 ek mézes fűszerkeverék
•20 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs (szilva, s. barack, áfonya, diákcsemege, stb.)
Margarint a 2 féle cukorral , citromhéjjal , sóval krémesre keverem. Utána egyenként beledolgozom a tojásokat.
Sütőport, fűszereket a liszthez keverem és a tojásos masszához adom valamint az aszalt gyümölcsöket.
Egy 30 cm-es őzgerinc formát margarinnal kikenem és zsemlemorzsával megszórom.
Előmelegített sütőben 200 fokon 60-70 percig sütöm.
Rácsra borítva kihütöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!