Halászlébe teszünk harcsafejet, a kopoltyút ki kell vágni?
A mindmegette azt írja, hogy a harcsafejből kivágjuk a szemet, és a kopoltyút. A szem oké, de a kopoltyút is ki kell venni??
Ponty, kárász és harcsafej lesz benne...
Igen, a kopoltyúkat is ki kell szedni, és FIGYUSZ!!!
a ponty torkából a keserűfogat is, ha azt benne hagyod, az egész kajád keserű lesz!!!!
Kb. akkora mint az 5 Ft-os, és olyan sárgás-zöldes színű húskiemelkedés, az a keserűfog.
Egyébként én amikor halat pucoltam, (könnyebb volt) előszedtem a metszőollót, azzal elvágtam a hal pofáját alólról befelé a torka felé, akkor szét tudtam nyitni a fejét, és a kopoltyútól kezdve mindent, ami nem oda való, gyönyörűen hozzá lehet férni és kidarabolni. A harcsának az éles fogait is azzal nyírtam körbe és a szemeit is kiskéssel könnyen körbe tudod kanyarítani! :))))
Valóban fontos a ponty "keserű fogának" eltávolítása.
Azonban MINDEN hal fejéből ki kell szedni a kopoltyút, aminek legfőbb ismérve, hogy piros színű. Én a szemmel nem szoktam bajlódni.
A metszőolló valóban a tökéletes eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!