Wellington bélszín sütéshez előkészítve meddig áll el a hűtőben?
Marhabélszín gombás-gesztenyés töltelékben, pármai sonkába csavarva, leveles tésztában megsütve. [link]
Ez lenne a karácsonyi menü. Ha ma (hétfőn) mindent megcsinálok, hogy utána már csak sütni kelljen, meddig áll el a hűtőben? (Kedd este, és szerda estére szeretnék egy-egy adagot elkészíteni.) Kibírja, nem romlik meg? Vagy holnap este süssem meg mind a kettőt, és szerdán újramelegítve tálaljam? (A hús fagyasztott volt már ki van olvadva.)
Előre is köszönöm!
Inkább nyersen hagyd holnapig, és egyszerre süsd meg.
Ha elkezded egy kicsit sütni, az már nem biztonságos.
Jobb a békesség...
A tésztát nem tudod tárolni, azt csak frissen használd.
A hús (marha) nyersen hetekig eláll a hűtőben, fűszerezve még inkább.
A töltelékkel egyebekkel viszont ne párosítsd össze, csak készítés előtt!
Vagy, előkészíted az egészet, megsütöd 2/3-ig, utána irány a fagyasztó. A vendégség előtt hagyod magától kiolvadni (!) 3-4 óra simán lehet, és utána megütöd.
ennél a verziónál érdemes maghőmérőt használni. A sütéskor el kén érni az 50-60C-t legalább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!