Mit készítenétek bélszínből?
Várom a recepteket és a jótanácsokat is, mert hiába vagyok tapasztalt szakács, ez lesz az első bélszínem. :)
Előre is köszönőm.
...vagy kiknek kell, hova, milyen jellegű?
Magadnak, vagy vendégnek?
Először steaket mondtam volna, de fél kilóból maximum 2 főre lehetne: )
Csinálj belőle Wellington bélszínt:) Csinálsz egy gombapépet ( gombát hagymával lepirítod, ha több féle gomba, az csak még jobb, só,bors, kakukkfű, majd a végén kicsit turmixolni hogy pép legyen).
A bélszínt megpirítod hirtelen minden oldalról (nagyon forró serpenyőben 2-3 perc oldalanként), a tetejére a gombapépet rétegezed, és egy vajas tésztába becsomagolod, és így sütöd meg:)
Mellé köretnek párolt zöldség, krumpli/zeller/répa püré variáció, illetve egy vörösboros mártással kicsit meglocsolni:) (valami száraz vörösborból, Cabernet Savuignon pl)
Az karcsú, steak-nak kevés, ha előételt csinálsz belőle, akkor kell még valami főétel is.
Ezért én ragunak csinálnám meg, hogy felhúzható legyen egy kicsit.
Sztroganoffnak tökéletes, még van az erőkben erdei gomba, kiváló vacsora lehet belőle.
Rösti burgonyával adnám.
Fél kiló? Hmmm!
4 embernek tatárt készítenék belőle, előételként, utána valami egytálételt.
Sütve, (bármilyen módon) a fél kiló önmagában kevés 4 főre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!