Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van kipróbált, finom bélszín...

Van kipróbált, finom bélszín receptetek?

Figyelt kérdés

Kaptam nemrég egy darab bélszínt fagyasztva. Szeretnék valami nagyon finomat csinálni belőle, csak nem merek nekiállni, mert még sosem csináltam bélszínt, és tudom milyen drága. Ha elrontom, egyhamar nem lesz módom újra kísérletezni. Légyszi olyan írjon, aki már készített bélszínt és van kipróbált receptje.

Köszi!


2010. júl. 20. 23:45
 1/4 anonim ***** válasza:
A Stroganoff nagyon finom és nem bonyolult (a neten találsz hozzá receptet), de egyszer a Kovács Lázár is készített a tv-ben egy rém egyszerű csodát, kipróbáltam és egy kicsit tovább egyszerűsítettem: a bélszínt másfél ujjnyi szeletekre vágod, két tenyér között forgatva köralakúra formázod (szép jéghokis korong lesz). Az oldalát baconnel körbetekered (alul felül csupasz marad) és egy fogpiszkálóval megtűzöd. Só, bors elég rá. Szépen egymás mellé fektetve mehetnek egy olajozott sütőlapon vagy laposabb tepsin a sütőbe. Nem kell sokáig sütni, akkor jó, ha belül rózsaszínű (én utálom véresen, de van aki úgy szereti, akkor nyilván rövidebb ideig sütöd). Parázskrumplit süthetsz vagy főzhetsz mellé salátával mennyei.
2010. júl. 21. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha a fentiek szerint szeretnéd elkészíteni,akkor pácold be legalább két napig!Őrölt borssal és mustárral jól dörzsöld be és tekerd bele olajos zsírpapírba,vagy helyezd olajba hogy ellepje!

A bélszínből szeletelj 2 cm vastag szeleteket!Serpenyőben hevíts egy kevés(tényleg keveset,majdnem csak annyit mintha palacsintát sütnél)olajat,szinte füstölésig,és óvatosan helyezd bele a szeleteket(érdemes egyesével,kettesével sütnöd a húsokat,mert ha a serpenyő visszahűl a hús könnyen kiengedi a levét,és csak főni fog,mi meg ugye nem ezt akarjuk)!Tehát mindig legyen nagy tűzön!Én a félig átsültre esküszöm(médium),mikor a hús belseje még szép rózsaszín,de véresnek már nem mondható!

Bő 1 percig süsd mindkét oldalát!Persze előtte sózd meg!

Ne szúrd meg a húst mikor megforgatod,mert elszöknek a kellemes húsnedvek,használj lapátkanalat!

A bélszín megsült!Szép barna kérge lett!

Előtte készíts zöldbors mártást!(nem zöldborsó!:D)KOTÁNYI!

Vajon óvatosan megpirítod a zöldborsot,és egy kis mustárt!Meghinted lisztel és elkevered benne,majd azonnal öntsd fel tejszínnel!Sózd!Forrald be,ha nagyon sűrű engedj bele egy kis vizet,vagy még jobb a maradék húsleves!Forrald ki,és készen is van!

Köretnek sült hasábburgonyát ajánlok!

2010. júl. 21. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Ha összeszedtem a bátorságomat, akkor megpróbálom elkészíteni és megírom, hogy milyen lett :)

Nagyon parázok rajta, pedig már elég régóta sütök-főzök, állítólag jól, de ilyet sose csináltam még, remélem nem fogom elrontani.

2010. júl. 21. 09:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne "félj"!:)

Ez is csak hús mint a többi!Egy kicsi odafigyelés, és nagy gond nem történhet!

2010. júl. 21. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!