Mi lesz mától az ünnepi menü?
Ma úgy terveztem, hogy zöldborsós csirkemájrizottót csinálok, de most már a pizza felé hajlok.
Süteménnyel kapcsolatban semmi ötletem, hogy mit kellene sütni, bár jobb lenne olyan sütit legalább 1-et csinálni, amit nem kell sütni.
Nálatok mi lesz az ünnepi menü? Ebben a majdnem 2 hétben mi kerül majd nálatok az asztalra szilveszterrel bezárólag?
Ma paradicsom-szósz kipukkadt hurkával :)))
Holnap megfőzöm a húsos-káposztát
24-én: húsleves borsóval, csigatésztával, rántott, sült hal, köretet még nem tudom
25.-én: leves-maradék, pulyka-sült (zöldbab-főzelékre vagyok éhes), meglehet, hogy az lesz a köret :)))
26.-án: húsos káposztát akkorra tervezem, bár van egy csomag sütni-való libám is, és rántani-való csirkecombok, nem tudom előszedjem-e. Egyelőre ezeket nem bántom.
Persze ott lesz még a beigli, meg a sós pogácsák (aki fogyózik, annak még ez a süti is sok)
A két ünnep között "vékony"-kaja, hogy szilveszterre ismét tudjak tisztességgel enni (pl. káposztás tészta, paprikás-krumpli céklával, savanyúval és hasonlók)
31.-én Szilveszterkor szoktam (lencse helyett) sárgaborsó levest és hurka-kolbász-pecsenye (tegnap megsütöttem) párolt káposztával
1-jén Újév napján az előző napi sárgaborsó-leves-maradékból akkorra sárgaborsó-főzelék lesz, amihez tökéletes a disznósült-maradék.
Újév napján sosem főztünk = amit újév napján teszel, egész évben azt fogod csinálni.
(Nem akarok egy éven keresztül örökké csak sütni-főzni, ezért odafigyelek, hogy attól függetlenül azon a napon is legyen mit enni!) :)))
Persze ezekből kismillió maradék, úgy számolom, hogy minimum 3 hétvégére is tudok kész-ételt kiszedni majd a fagyóból, és akkor már csak levest + köretet kell hozzá készítenem.
Ma még dolgozunk, így ma nem lesz ünnepi menű még, maradékot eszünk. Van zellerkrémleves, virsli, tojás ki mit kíván meg.
Holnap szerintem gyrost csinálok, abból marad hétfőre, emrt aznap is dolgozunk, azaz én mindneképp, a férjem még nem biztos.
24.-én anyósomékhoz megyünk, ott leszünk 25.-én is ott nem tudom mi lesz a menű
25.-én este otthon karácsonyozunk a férjemmel. A menű: Lazac terrine, kacsamáj, ribizlipite
26.-án anyukámhoz megyünk ebédre aki kacsát és vaddisznót süt.
Valamikor sütök pisztángot citrommártással és lazacot spenótkörettel, egyik nap lesz pácolt marhahús is.
Szilveszterkor valószínűleg hidegtálat csinálok, abból biztos marad 1.-ére is.
Ma: olaszos csirkemell házi tesztaval.
Holnap: rantott csirkemell, cukkini pogácsa, tepsis krumpli
23: lecsos csirke rizzsel
24: rakott karfiol ( vendégeink rendelése:) )
25: Gourmette- pácolt csirke, aszalt paradicsomos fasirt, sajt, zöldségek asztali grillen, sült krumpli, fokhagymás-petrezselymes tejföl, barbecue szósz, tartarmartas
26: provancei csirke es zöldség nyars, folias krumpli
27: gulyásleves, palacsinta
28: hentes tokany csirkebol, petrezselymes krumpli
29: spenótos fasirttekercs
30: panirozott fagyasztott mindenféle- bami szelet, nasi szelet, marhahús krokett, halrudacska, sült krumplival
31: csirkeragu leves, pongyolas virsli
1: "diétás" lencse leves-főzelék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!