Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 17 éves lánynak milyen egyszer...

17 éves lánynak milyen egyszerű recepteket ajánlanátok?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és ma a szüleim sokáig dolgoznak, ezért szeretném őket meglepni valami könnyen elkészíthető vacsorával (itt most nem szendvicsre és rántottára gondolok). Nagyon hálás lennék, ha tudnátok küldeni néhány jól bevált receptet!
2009. nov. 25. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Az attól is függ,hogy milyen alapanyagok állnak rendelkezésedre...vagy a recept alapján szeretnél bevásárolni?Egyébként ez egy szép gesztus Tőled :)
2009. nov. 25. 17:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát elég sok minden van itthon. Amiből talán valamit el is tudok készíteni: gombakonzerv, zöldborsó, zöldbab, répa, hagyma, kolbász, virsli, mindenféle száraztészta... Szóval sok minden :)
2009. nov. 25. 17:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Borsó- v. krumplifőzelék tükörtojással - felteszed annyi sós vízbe, hogy éppen ellepje (ha krumpli, akkor 1-2 babérlevél is mehet bele, ezt a habarás előtt érdemes kihalászni) és amikor már puha (kb 15 perc), behabarod (2 kanál tejföl, 2 kanál liszt összekeverve), fűszerezed borssal, kicsi paprikával, majd még 1-2 percig kisebb lángon kevergeted. Amikor megkóstolod és finom, akkor van kész :) Ez kb. 20 percig tart, tápláló és egészséges is szerintem. Tükörtojást gondolom, tudsz sütni, de ha nem: serpenyőbe kicsi olaj, rá a tojások, megsózod, és kis lángon fedő alatt készre sütöd.

Egyiket se lehet elrontani, csak ha kimész és ottfelejted a tűzön.

2009. nov. 25. 17:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Első vagyok,én ezt ajánlom,tartalmas,laktató vacsi.Sok sikert :) Majd írd meg végül is hogyan döntöttél,és hogy hogyan sikerült!!!

2009. nov. 25. 17:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Végül is borsófőzeléket csináltam, mert az tűnt a legegyszerűbbnek. Anya meg Apa nagyon örültek, amikor meglátták! Főleg Anya, mert nem kellett még nekiállnia főzni.

Egyébként megmutattam neki a receptet amit küldtél, és azt mondta a hétvégén megcsinálja, mert nagyon jól néz ki! Úgyhogy köszi! :)

2009. nov. 25. 20:31
 6/9 bumbi02 ***** válasza:
100%

a kérdésedet olvasva már nem aktuális de azér adhatok tanácsot:)) 16 éves fiu vagyok fözöcskézek néha.. én is megleptem már 1-2x igy szüleimet h hazajöttek és már kész volt a vacsora:) egyszerü kajának mondható még a tokány is sztem... elég egyszerü elkésziteni nincs vele sok macera... én ajánlom hogyha szeretitek a husos ételeket akkor borsos tokányt csinálj egyszer igaz h másfél óra -2 óra az elkészitési ideje de ebbe 1,5 óra a főzési idö szal addig bármi mást csinálhatsz... és elég finom:)) igazából minden recept könnyü hogyha követed az utasitásokat... én eccer kinéztem egy jamie oliver müsorból egy nyul receptet

párolt kakukkfüves nyulrántva:) bonyolultan hangzik deh ha követed a leirtakat akkor egyáltalán nem az:)) sok sikert h ha máskor is föznél)

2009. nov. 26. 03:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

szia baba!gratulálok a hozzáállásodhoz,büszkék lehetnek a szüleid Rád.

egy más alkalomra, ha megint kedved lesz a főzöcskéhez,az általad felsoroltakból ajánlok egy egyszerű kaját.

egy fél kilós bármilyen fazonú száraztésztát előírás

szerint megfőzöl,melegen tartod.

kevés olajon kockazott hagymát pirítasz,sózd meg picit

tegyél rá gombát, borsót, kockarépát,de gyakorlatilag

a zöldségféle ízlés szerint változhat.ha szeretitek

konzerv kukorica is mehet bele.ennyi tésztához,úgy

fél kg-60 dkg legyen a zöldség.Szóval ezeket a dinsztelt

hagymára teszed, pici só,bors egy pici víz és fedő alatt

megpárolod.Ha konzerv és nyers az alapanyag vegyesen,mindig a nyerssel kezdd a párolást.Ha megvan,akkor a melegen tartott tésztával összekevered,és

jöhet bele kolbászkarika,virsli,vagy mindkettő.kiolajozott jénaiba terited.egy pohár tejfölt

jól összekeversz 2-3 nyerstojással és egyenletesen elosztod a tészta tetején.forró sütőben addig sütöd,míg

a tojásos tejföl kezd szilárdulni.ekkor jöhet rá egy kis

reszelt sajt, vissza a sötőbe,de már mérsékelt hővel a sajt pirulásaig sütöd.

hasonlót csinálhatsz tészta helyett 2 tasakos rizzsel is.

biztos vagyok benne,hogy örömmel fogsz ügyködni a konyhában.Később sok hasznod lesz belőle.

Jó kísérletezést,és még annál is több sikert!

pusz.erimami

2009. nov. 26. 09:53
 8/9 anonim ***** válasza:
A rakottkrumplis vagyok,nekem is épp most sül,már nemsoká kész :) Gratulálok a főzelékhez,a szüleidnek meg Hozzád,elég ritka manapság az ilyen tini,mint Te...csak így tovább!
2009. nov. 26. 12:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Alig várom, hogy kipróbáljam a recepteket amiket küldtetek! Ha valaki még tud recepteket, akkor jöhet!
2009. nov. 26. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!