17 éves lánynak milyen egyszerű recepteket ajánlanátok?
Borsó- v. krumplifőzelék tükörtojással - felteszed annyi sós vízbe, hogy éppen ellepje (ha krumpli, akkor 1-2 babérlevél is mehet bele, ezt a habarás előtt érdemes kihalászni) és amikor már puha (kb 15 perc), behabarod (2 kanál tejföl, 2 kanál liszt összekeverve), fűszerezed borssal, kicsi paprikával, majd még 1-2 percig kisebb lángon kevergeted. Amikor megkóstolod és finom, akkor van kész :) Ez kb. 20 percig tart, tápláló és egészséges is szerintem. Tükörtojást gondolom, tudsz sütni, de ha nem: serpenyőbe kicsi olaj, rá a tojások, megsózod, és kis lángon fedő alatt készre sütöd.
Egyiket se lehet elrontani, csak ha kimész és ottfelejted a tűzön.
Első vagyok,én ezt ajánlom,tartalmas,laktató vacsi.Sok sikert :) Majd írd meg végül is hogyan döntöttél,és hogy hogyan sikerült!!!
Végül is borsófőzeléket csináltam, mert az tűnt a legegyszerűbbnek. Anya meg Apa nagyon örültek, amikor meglátták! Főleg Anya, mert nem kellett még nekiállnia főzni.
Egyébként megmutattam neki a receptet amit küldtél, és azt mondta a hétvégén megcsinálja, mert nagyon jól néz ki! Úgyhogy köszi! :)
a kérdésedet olvasva már nem aktuális de azér adhatok tanácsot:)) 16 éves fiu vagyok fözöcskézek néha.. én is megleptem már 1-2x igy szüleimet h hazajöttek és már kész volt a vacsora:) egyszerü kajának mondható még a tokány is sztem... elég egyszerü elkésziteni nincs vele sok macera... én ajánlom hogyha szeretitek a husos ételeket akkor borsos tokányt csinálj egyszer igaz h másfél óra -2 óra az elkészitési ideje de ebbe 1,5 óra a főzési idö szal addig bármi mást csinálhatsz... és elég finom:)) igazából minden recept könnyü hogyha követed az utasitásokat... én eccer kinéztem egy jamie oliver müsorból egy nyul receptet
párolt kakukkfüves nyulrántva:) bonyolultan hangzik deh ha követed a leirtakat akkor egyáltalán nem az:)) sok sikert h ha máskor is föznél)
szia baba!gratulálok a hozzáállásodhoz,büszkék lehetnek a szüleid Rád.
egy más alkalomra, ha megint kedved lesz a főzöcskéhez,az általad felsoroltakból ajánlok egy egyszerű kaját.
egy fél kilós bármilyen fazonú száraztésztát előírás
szerint megfőzöl,melegen tartod.
kevés olajon kockazott hagymát pirítasz,sózd meg picit
tegyél rá gombát, borsót, kockarépát,de gyakorlatilag
a zöldségféle ízlés szerint változhat.ha szeretitek
konzerv kukorica is mehet bele.ennyi tésztához,úgy
fél kg-60 dkg legyen a zöldség.Szóval ezeket a dinsztelt
hagymára teszed, pici só,bors egy pici víz és fedő alatt
megpárolod.Ha konzerv és nyers az alapanyag vegyesen,mindig a nyerssel kezdd a párolást.Ha megvan,akkor a melegen tartott tésztával összekevered,és
jöhet bele kolbászkarika,virsli,vagy mindkettő.kiolajozott jénaiba terited.egy pohár tejfölt
jól összekeversz 2-3 nyerstojással és egyenletesen elosztod a tészta tetején.forró sütőben addig sütöd,míg
a tojásos tejföl kezd szilárdulni.ekkor jöhet rá egy kis
reszelt sajt, vissza a sötőbe,de már mérsékelt hővel a sajt pirulásaig sütöd.
hasonlót csinálhatsz tészta helyett 2 tasakos rizzsel is.
biztos vagyok benne,hogy örömmel fogsz ügyködni a konyhában.Később sok hasznod lesz belőle.
Jó kísérletezést,és még annál is több sikert!
pusz.erimami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!