Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a barackíz?

Mi az a barackíz?

Figyelt kérdés
Muffint szeretnék sütni, de fogalmam sincs arról, hogy mi a fene lehet az a barackíz.. Lehet, hogy nagyon buta vagyok, de tényleg nem tudom miaz.!!!

#Barackíz
2013. dec. 18. 15:56
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

lekvár

(asszem magamhoz nyúlok!)

2013. dec. 18. 16:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Pedig erre is gondoltam, de hogy ne tűnjek nagyon butának 14 éves vagyok:D Köszönöm szépen.!
2013. dec. 18. 16:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Baracklekvár.
2013. dec. 18. 16:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A lekvárt a magyar nyelvben "íz"-nek is nevezik, semmi baj, ha még ennyi idősen zavarba hoz egy kifejezés.

Volt itt a napokban nálad idősebb is, aki kétségbe vonta ennek a kifejezésnek a létét, használatát.

Szóval semmi gond, nyugodtan tegyél a muffinba barackízt, másnéven baracklekvárt.

Azért egy tipp, ha muffinba teszed, jó, ha dobozos sütésállót veszel. Mindenhol lehet kapni, és egy tányéron szépen fel lehet kockázni.

Persze vannak élelmiszertechnológiai magyarázatok is, gyümölcs/cukortartalom, állag tekintetében, de azt most felesleges lenne itt taglalni, túl tudományosnak tűnne.Ráérsz utánanézni :-)

2013. dec. 18. 18:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. nem magamnak csinálom, nem szeretem a sütiket, karácsonyi összejövetel lesz, és arra kerestem valamit, jó, hogy ilyen részletes beszámolót kaptam az "íz"-ről, és kiderült, hogy az a hétköznapi baracklekvár:D
2013. dec. 18. 18:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tűnsz butának, teljesen normális, hogy érdeklődsz valami után. Semmiről nem vagy lemaradva, mindent meg lehet tanulni, főleg a mai világban.

Sok sikert a sütidhez :-)

2013. dec. 18. 18:43
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm:))

Végül is kész lett.. még nem halt bele a mérgezésbe senki:)

2013. dec. 18. 19:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Aki kérdez, butának tűnhet 5 percig. Aki nem kérdez, az egész életben az marad.
2013. dec. 18. 21:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!