Milyen finomságot készítenétek csirkemellből?
amit szoktam: mézes-mustáros, currys, rakott,tejszínes gombás...
de ezeket még régen csinltam, amikor volt pénzem csirkemellre XD
A csirkemellet kicsit kiklopfolom, a tepsi aljára teszek egy kis olajat, rá a csirkemell, só, pici bors,p.paprika, letakarni az egészet sonkás szalámival (sonkával), reszelt sajttal szintén leszórni az egészet,majd tejszínnel leonteni (2,5 dcl). Be a sutobe, ha kezd barnulni a teteje kész.
Nagyon hamar kész van, nem kell vele sokat pepecselni és finom.
Rizzsel és ananász kompóttal szeretjuk a legjobban :)
Én a túróval töltött csirkemellet szeretem.
Sózom a csirkemellet, utána rárakok egy adag tölteléket, ami a következőkből áll: túró, só, fokhagyma, kicsi vaj, kapor (jobb a szárított), de mehet bele apróra vágott vöröshagyma is. Kicsit összehajtom a húst, majd a tetejére teszek egy kis fokhagymás fűszervajat. Alufóliába csomagalom, és megsütöm. A végén kb. 10 percig alufólia nélkül is sütöm.
Hozzá tejfölből, kaporból, reszelt uborkából, fokhagymából öntetet készítek, és krumplit sütök.
4. vagyok. De finom a zalai tejszínes csirkeraguleves is.
Sárgarépát, zellert, gyökeret "julienne"-re vágod, azaz gyufaszál vastagságúra és hosszúra.
A csirkemellet is csíkokra, vagy pici kockákra vágod. Ezeket együtt egy kis vajon megpárolod, majd felöntöd vízzel, raksz hozzá Maggi kockát (nem muszáj), sót.
A végén beleöntesz egy adag tejszínt, és apróra vágott petrezselymet, és egy kevés citromlét. Isteni finom...
Bananos csirkemell tekercs.
A csirkemell szeletekek kiklopfolod,sozod, borsozod, minden szeletbe beletekersz adgy fel banant, osszetuzod fogvajoval, enyhen sos vizbe 10 perc alatt alofozod, ,majd bepanirozod: liszt, tojas, zsemlemorzsa es forro olajban pirosra sutod.Amikor kivetted az olajbol sajtot reszelsz ra.Rizzsel, parolt zoldseggel vagy krumplipurevel talalod.
Tejszínes Spagetti (L)
csirkemell, savanyűubi, főzőtejszín, oregánó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!