Mennyi idő alatt sül meg egy 1,5 kilós csülök? Muszáj előfőzni?
Nem feltétlen szükséges előfőzni, csonttal együtt is belerakhatod a pataki-tálba, akármibe totál-nyersen is. Csak ez esetben jóval nagyobb edény kell neki, másrészt kb. 2x annyi idő alatt lett készen. Az életedet is megunhatod, hogy forgasd, nézegesd, hogy mikorra puhul meg, és mikortól kezdve lehet pirítani.
Egyébként sosem főzöm meg teljesen, csak éppen annyira, ha végighasítom az egyik oldalát, a benne levő cupákot egy mozdulattal, könnyedén ki tudjam venni. Utána szoktam a pataki-ba rakni, és akkor is kell még puhítani rajta, csak utána lehet sütni!
Én soha nem fözöm elöre, beletesze, egy megfelelö méretü edényben a sütöbe (kacsasütö, jénai tál, fedeles sütöálló lábas, stb), besózom, füszerezem, alá öntök max. 1 dl vizet, és utána lefedbe párolom, amig megpuhul (ez kb 1 óra minden 1 kg húsra), utána meg fedö nélkül sütöm, amig színt kap.
Nekem így a csülök kb 1,5-2 óra, és nem fö ki az íze, hanem sokkal aromásabb, mint elöre megfözve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!