Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell vadast késziteni?

Hogyan kell vadast késziteni?

Figyelt kérdés
Szeretnék vadast késziteni de nem ugy ahogy én szoktam mert én nekem kockára vágott husból mutatták meg és reszeltem a zöldséget ugy meg nem a legjobb ha megtudnátok adni az eredi vadast ahogyan eredetileg csinálni kell örülnék neki
2013. dec. 13. 20:30
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]


én így készítem, és többféle húsból, ha olyan a kedvem, csirkecombot csinálok vadas mártással, máskor sertéskarajt, vagy marhát... vadat a legritkább esetben.

2013. dec. 13. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Mi épp ma csináltunk...hihetetlenül finom lett.

Marhahúst szeletekre vágunk , kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, fűszerezzük,karikákra vágott hagyma és répa , apróra vágott füstölt szalonna kockákat a tepsi aljára, babérlevél, kakukkfű, rá a szeletek, lefóliázva sütőbe tenni. Elég sok idő kell neki.

Zsemlegombóc: Zsemle apró kockákra vágva megpirítjuk, majd tojással galuskatésztát keverünk . belekeverni a zsemlekockákat, bele petrezselyemzöld apróra vágva, gombócokat formázunk, és lobogó sós vízben kifőzzük.

Mártás: A hús alatt levő fehér és sárgarépát , füstölt szalonnát, hagymát összeturmixoljuk, majd csontlével felöntjük, ebbe mustárt kicsi cukrot teszünk , felfőzzük és tejföllel behabarjuk. Beletesszük a hússzeleteket, és összefőzzük. Nagyon finom:)

2013. dec. 13. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
49%

én úgy csinálom,hogy a húst kiklopfolom,só bors és kevés olajon hirtelen kisütöm.répát,zellert stb,megpirítom addig amíg puha nem lesz ebbe babérlevél,egészbors só

ha ez kész bele mustár citromlé és botmixerrel leturmixolom(a babérlevelet és borsot ki kell venni előtte)kostolással nézem milyennek kell lennie.ehez zsemlegombócot szoktam csinálni.legjobb recepet,étteremben tanultam

2013. dec. 13. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
2013. dec. 13. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogy én tanultam:

Apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, majd a karikára szelt répát-gyökeret (elég sokat) átforgatsz rajta, a kb. másfél cm vastagra szelt húsokat is belerakod és "fehéredésig" átsütöd. Sóval-szemes és őrölt borssal-babérlevéllel ízesíted, majd felöntöd vízzel, beborítod.


Amikor a husi megpuhult, kiszeded, a zöldségeket visszasütöd zsírjára, turmixolod, majd kis-lángon lisztet szórsz rá, vízzel rögtön hígítod, tejföl, mustár, kevéske cukor az izésítés. A husit visszarakod bele, egy kicsit összerotyogtatod.

Köretként van aki gombócot, mások síma főtt tésztát, esetleg főtt rizst készítenek hozzá.

2013. dec. 14. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!