Hogyan kell vadast késziteni?
én így készítem, és többféle húsból, ha olyan a kedvem, csirkecombot csinálok vadas mártással, máskor sertéskarajt, vagy marhát... vadat a legritkább esetben.
Mi épp ma csináltunk...hihetetlenül finom lett.
Marhahúst szeletekre vágunk , kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, fűszerezzük,karikákra vágott hagyma és répa , apróra vágott füstölt szalonna kockákat a tepsi aljára, babérlevél, kakukkfű, rá a szeletek, lefóliázva sütőbe tenni. Elég sok idő kell neki.
Zsemlegombóc: Zsemle apró kockákra vágva megpirítjuk, majd tojással galuskatésztát keverünk . belekeverni a zsemlekockákat, bele petrezselyemzöld apróra vágva, gombócokat formázunk, és lobogó sós vízben kifőzzük.
Mártás: A hús alatt levő fehér és sárgarépát , füstölt szalonnát, hagymát összeturmixoljuk, majd csontlével felöntjük, ebbe mustárt kicsi cukrot teszünk , felfőzzük és tejföllel behabarjuk. Beletesszük a hússzeleteket, és összefőzzük. Nagyon finom:)
én úgy csinálom,hogy a húst kiklopfolom,só bors és kevés olajon hirtelen kisütöm.répát,zellert stb,megpirítom addig amíg puha nem lesz ebbe babérlevél,egészbors só
ha ez kész bele mustár citromlé és botmixerrel leturmixolom(a babérlevelet és borsot ki kell venni előtte)kostolással nézem milyennek kell lennie.ehez zsemlegombócot szoktam csinálni.legjobb recepet,étteremben tanultam
Ahogy én tanultam:
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, majd a karikára szelt répát-gyökeret (elég sokat) átforgatsz rajta, a kb. másfél cm vastagra szelt húsokat is belerakod és "fehéredésig" átsütöd. Sóval-szemes és őrölt borssal-babérlevéllel ízesíted, majd felöntöd vízzel, beborítod.
Amikor a husi megpuhult, kiszeded, a zöldségeket visszasütöd zsírjára, turmixolod, majd kis-lángon lisztet szórsz rá, vízzel rögtön hígítod, tejföl, mustár, kevéske cukor az izésítés. A husit visszarakod bele, egy kicsit összerotyogtatod.
Köretként van aki gombócot, mások síma főtt tésztát, esetleg főtt rizst készítenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!