Mit készítsek Karácsonykor a halászlé után másodiknak? És desszertnek mit csináljak?
Szűzpecsenye lesz, feketeerdei sonkába göngyölve, gombamártással, édesburgonyapürével!
Desszertnek van Nutella mousse, vagy csokifondant vaníliafagyival!
1. A karácsonyi halászlé után szoktunk még asztalra tenni sült-, vagy rántott halat is
2. Ha valami ünnepit akarsz még halból:
"Csőben sült potyka"
szeld fel kb. másfél cm-es szeletekre, sózod-borsozod.
A zománcos tepsit vastagon kend ki vajjal + tejföllel. A halszeleteket állítsd bele egymás mellé, rakd körbe vastagra szelt hasáb-burgonyával. A tepsi két ellentétes sarkába rakj egy-egy piros-erőspaprikát.
Az egészet locsold meg egy fél citrom levével, majd ismét vastagon kend meg vajjal+tejföllel. Teaszűrőn keresztül borítsd be "apró-szemű" zsemlemorzsával.
Fóliával borítsd be, majd dugd a sütőbe, amikor megpuhult, fólia le, arany-pirosra pirítod! Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!