Milyen sütit süthetnék? Van itthon egy csomó almám, és rengeteg darált dióm.
Figyelt kérdés
Mivel az almák közül pár darab kezd elérni, valamire gyorsan el szeretném használni, nem akarom kidobni. A hétvégén már almás pudingosat csináltam, tehát az kilőve. Van valami fincsi receptetek?Élesztőm nincs itthon,csak sütőpor,tehát csak élesztő mentes receptek jönnének jól.2009. nov. 24. 12:02
1/13 anonim válasza:
ALMÁSNAK OLYAT TUDOK, HOGY meghámozol és lereszelsz 1 kg almát, majd felteszed főni egy kicsit közben raksz hózzá 1 csomag vaniliás pudingot és egy kis étkezési keményítőt, és izlés szerint cukrozod, ekkor fogsz egy tepsit vagy tálat és "kibéleled" 1 sor háztartási kekszel, majd ráöntöd az almás cuccot(összeset), ás megont 1 sor háztartási keksz, majd végül a tetejére keserűkakót megfőzöl izlés szerint cukorral és amikor már folyós akkor ráöntöd a tetejére. és kész. Érdemes 1 napot állni hagyni, hogy megpuhuljon a keksz. Iszonyat finom:) Amúgy újságból van a recept.
2/13 A kérdező kommentje:
Köszi,épp ezt csináltam a hétvégén,tuti a recept,de 3 naponta azért uncsi lenne :)
2009. nov. 24. 12:25
5/13 anonim válasza:
Almás lepény és a tetejére diót.
6/13 anonim válasza:
Máglyarakás.Bár én a férjem kérésére dió nélkül csinálom,de egy picit tehetsz rá,de ne sokat,mert elveszi a fahéjas alma finom ízét.A dióból pedig bögrés diós,finom is,és nagyon hamar elkészíthető.
7/13 anonim válasza:
csinálj buktát, almával lekvár helyett
8/13 anonim válasza:
Menj fel a mindmegette.hu -ra, a receptkeresőbe a hozzávalókhoz írd, be hogy alma, dió és minden olyan receptet kidob, amihez ez a kettő kell. Szerintem csinálj almakenyeret, egyszerű és finom.
9/13 anonim válasza:
Töltött alma
Hozzávalók:
8 db nagy alma, 5 dkg darált dió, 10 dkg babapiskóta-morzsa, 1 ek. méz, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, kevés olvasztott vaj
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, a magházukat karalábévájóval kiszedjük. A darált diót, a piskótamorzsát, a rumot és a mézet, a fahajat összekeverjük. Beletesszük a kivájt almákba, amelyeket kívülről vajjal bekenünk, és az előkészített tálba tesszük. Lefedjük a tálat, és 15 perc alatt megsütjük. Hideg porcukorral megszórjuk.
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,időközben neki álltam sütni egy diós almásat,de a nem ismert recepteket is ki fogom próbálni!
2009. nov. 24. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!