Hétközben olyan ételeket főztök amik gyorsan készen vannak? Ha igen, mik azok?
borsó főzelék
spenot
tejszínes tészta
sajtos tészta
házi hamburger
zeller krémleves
paprikás krumpli
natur szelet rízs
Nem feltétlen, inkább amihez kedvem van.
A héten volt: Parmezános-bazsalikomos cukkinikrémleves (ez gyors:)
Mozzarellás-paradicsomos tejszínes csirkemell, gomba, mellé saláta és pirított baguette (normál idő)
Rakott tészta (ez is kb. normál idő)
lesz még:
sajtos burgonyakrémleves (gyors)
enchilada (normál)
Pénteken vendégségbe megyünk, úgyhogy arra már nem kell gondolnom.
Igen, a gyorsaság is szempont. Egyszerűeket szoktam, egy gyors csirkemájas étel (akár csak hagymán megsütve,akár rántva a máj ( krumpli vagy rizsköret, savanyúság, tartár pl )
lecsós alap kevés hússal, valami tészta vagy tarhonya köret.
Sokféle főzeléket is szoktam készíteni, sültkolbásszal, jófajta virslivel, bundáskenyérrel, tökörtojással stb.
Vagy egy tartalmas levest, ami hamar kész pl egy raguleves valami kis csirkehúsból aprólékból, frankfurtileves, jó kis kolbászos krumplileves, ilyesmiket, utána valami egyszerű tészta. rizskoch, palacsinta, valamilyen metélt tészta, almafánk.
Általában hetente egyszer halat is sütök, az is hamar kész.
Egy tepsi pizzát is megsütök egy óra alatt.
aztán csilisbab, milánói, bolognani és társai is előkerülnek néha.
Gombapörkölt, tojáspörkölt, karfiolpörkölt is secpec alatt kész, ha nem akarunk húst enni. bármilyen köret jó melléjük.
Örök darab a paprikáskupli, a lecsó ( magam tettem el )krumplistészta, káposztástészta.
Összegezve, nagyon sok egyszerű étel van, amit hamar össze lehet dobni.
Főzni a legegyszerűbbet is jobban megéri, mint hidegkajával megtömni a hasunkat.
A 3-ashoz még csak annyit:
ha hét végén készítel előre pl. nagyobb mennyiségű pörköltfélét, vagy sült oldalast, tarját, hasonlót, és kiadagolva lefagyasztod, amikor szükséged van rá, előkapsz egy adagot, attól kezdve hozzá a köret percek kérdése. Pl. pörkölthöz aprókáposztát főzöl = húsos káposzta, vagy pirított tarhonyával, nokedlivel. A sülthöz a párolt rizs, vagy krumpli-köret stb.
És odafigyelni, hogy a vacsi-maradékból másnap-harmadnap mit lehet percek alatt varázsolni: pörkölt-maradékból könnyű gulyás-levest főzni, tört-krumpli maradékból krumplis tészta, sült hús maradékot ha felkockázod, lehet belőle egy vacsira még brassói.
És ha minden kötél szakad: sült krumpli tükörtojással + sült virslivel, sült szalonnával, egy kis ecetes/csemege uborkával.
Vaqy újabban szoktam:
megfőzöm a tejbegrízt,(bele cukor, vaníliás cukor) ha kész "tedd ki had hűljön"! szó szerint. Addig elkészíted a pirított zsemlemorzsát.
Ha a gríz meghűlt, belekavarsz egy kis reszelt citromhéjat, csurgatsz bele citromlét, símára kavarsz bele egy csomag túrót, és evőkanállal szaggathatod a kész pirított zsemlemorzsába a túrógombócot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!