Főztetek már köcsögben töltött káposztát?
Figyelt kérdés
Jobb ize van,és ugyanúgy kell főzni mint lábosban?Gondoltuk karácsonykor kipróbáljuk,de kiváncsi volnék véleményekre..!Előre is köszönöm a válaszokat!2009. nov. 23. 16:39
11/20 A kérdező kommentje:
Van egyébként római tálunk is,de csak,hogy rácáfoljak,köcsögben is lehet főzni nem csak tárolni: [link]
2009. nov. 23. 18:12
12/20 anonim válasza:
Megin az első vok.
A tőtöttkáposztát se köcsögbe, se római tálba nem főzték, hanem cserépfazékban, amit mifelénk vászonfazéknak hívtak.
Amúgy nyelvünk sokszínű mint a héccencség, sok minden belefér!
Békűjjetek ki!
Pax vobiscum!
13/20 A kérdező kommentje:
Én elfogadom mindenki véleményét..,ezért csak nem fogok vitába keverdeni:)
2009. nov. 23. 19:00
14/20 A kérdező kommentje:
De a cserépfazék az nem köcsög?
2009. nov. 23. 19:01
15/20 anonim válasza:
Nem köcsög. A köcsög tárolóedény vót, max 1-2 literes, abba sose főztek. A zaluttej az marha jó vót benne. :-)))
1. vótam má megin.
16/20 A kérdező kommentje:
Értem köszi!:)
2009. nov. 23. 19:45
17/20 anonim válasza:
Szia. Nekem van egy ilyen "köcsögöm". 5 literes és még egyszer a román árusoktól vettem. Főztem már benne, székelykáposztát, de olyan íze volt, amit fazékban sosem tudsz csinálni. Egyszóval mennyei volt. Most szombaton disznót vágunk és most ki is próbálom benne a töltött káposztát. A lényeg, ha mázas a cserép edény nem kell áztatni, ha nem akkor igen. És!!! Csak hideg sütőbe szabad tenni az edényt, akkor fokozatosan melegszik át. Ha a meleg sütőbe beteszed a hideg edényt az akkor elreped. Én hőlég keveréssel sütöttem, így minden hol egyszerre érte a meleg. Ha kiveszed a forró edényt, mindig fa deszkára tedd. van néhány apróság amire figyelni kell, de megéri. Majd megírom milyen lett a káposzta:)
18/20 anonim válasza:
A cserépfazék, amiben szokták főzni a töltött kőposztát hasonlit a kocsöghöz, de két füle van.Mifelénk mázas, ezert nem kell beáztatni, hidegen kell tűzre, rakni, hogy fokozatosan melegedjen fel.Én általaban Karácsonykor főzöm abba a töltött káposztát 6 órán keresztül nagyon lassú tűzön.Azt mondhatom, hogy semmilyen más edényben nem fő olyan finom töltött káposzta, mint a cserépedényben.(Azért nem jő római tálban főzni, mert beszivja a zsirt, a káposzta izét és más kaja már nem lesz olyan finom benne)
19/20 anonim válasza:
Szasztok, valamelyik főzősműsorban a Bodrogi Gyula főzött
köcsögben, igaz nem káposztát, hanem levest, de a vendégei nyaldosták az ujjaikat.ja és ő is kemencében főzte.Biztos más íze van, én is kipróbálnám.Köcsög az akad bőven, de azokat nyílt lángra raknám szívesen.
üdv.
20/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszsönöm a válaszokat!!:) 21:59-es az eredemény érdekelne, köszi!
2009. nov. 26. 19:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!