Főztetek már köcsögben töltött káposztát?
Figyelt kérdés
Jobb ize van,és ugyanúgy kell főzni mint lábosban?Gondoltuk karácsonykor kipróbáljuk,de kiváncsi volnék véleményekre..!Előre is köszönöm a válaszokat!2009. nov. 23. 16:39
1/20 anonim válasza:
Nem, de köcsögnek főztem, mikor a párom főnöke itt volt vendégségben!
2/20 A kérdező kommentje:
Hihihi,tudtam,hogy fog ilyen válasz is érkezni..:)))
2009. nov. 23. 16:59
3/20 anonim válasza:
Nincs köcsögöm,pedig kiprobàlnàm.
4/20 A kérdező kommentje:
Hát szerezz be egyet..,egyébként húslevest is lehet állitólag főzni benne:)
2009. nov. 23. 17:13
5/20 anonim válasza:
Nem főztem még, de úgy tudom, van spec. olyan "köcsög", amit erre lehet használni. Be kell áztatni vízbe előtte és sütőben készíteni, de bővebbet nem tudok. Szerintem keress rá a "nagy barátunk gugliban", biztosan kidob egy csomó használható tanácsot.
6/20 A kérdező kommentje:
Igen arra én is gondoltam,hogy beáztatom,hogy nehogy elrepedjen véletlen..,nézelődtem a gugliban is,de én tapasztaltokra is kiváncsi vagyok,hogy pl. milyen az ize,a főzési idő több-e meg hasonlók..!:)
2009. nov. 23. 17:18
7/20 anonim válasza:
Az öregektől tudom, hogy ez akkor volt az igazi, ha kenyérsütés után tették be a cserépfazekat a kemencébe, és az ott szépen, lassan fődögélt. (Má a káposzta benne.)
Ezt legjobban úgy tudod utánozni, ha sütőben, kis fokozaton
főzögeted-sütögeted. A "köcsög" helyett egy öntöttvas fazék, de annak híján egy normál is megteszi. Annyi előnye van, hogy rögtön olyan, mint az eccerű tőtött káposzta a második felmelegítés után.
(Egyébként az első vagyok.:-))
8/20 A kérdező kommentje:
Igen-igen, kemencében lenne az igazi!!:)De az sajna nincs..:(
2009. nov. 23. 17:32
9/20 anonim válasza:
hát szerintem a köcsög az egészen más , régebb abban a tejfölt tárolták. A töltelékes káposztát romaiban (romai tálban ) kell főzni.
Én úgy szoktam , hogy egy éjszakát vízben hagyom , hadd szívja jól meg magát vízzel, mert ha nem akkor eltörik.
Sokkal finomabb így mint lábasban.
10/20 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!