Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főztetek már köcsögben töltött...

Főztetek már köcsögben töltött káposztát?

Figyelt kérdés
Jobb ize van,és ugyanúgy kell főzni mint lábosban?Gondoltuk karácsonykor kipróbáljuk,de kiváncsi volnék véleményekre..!Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 23. 16:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Nem, de köcsögnek főztem, mikor a párom főnöke itt volt vendégségben!
2009. nov. 23. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
Hihihi,tudtam,hogy fog ilyen válasz is érkezni..:)))
2009. nov. 23. 16:59
 3/20 anonim ***** válasza:
Nincs köcsögöm,pedig kiprobàlnàm.
2009. nov. 23. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:
Hát szerezz be egyet..,egyébként húslevest is lehet állitólag főzni benne:)
2009. nov. 23. 17:13
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem főztem még, de úgy tudom, van spec. olyan "köcsög", amit erre lehet használni. Be kell áztatni vízbe előtte és sütőben készíteni, de bővebbet nem tudok. Szerintem keress rá a "nagy barátunk gugliban", biztosan kidob egy csomó használható tanácsot.
2009. nov. 23. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:
Igen arra én is gondoltam,hogy beáztatom,hogy nehogy elrepedjen véletlen..,nézelődtem a gugliban is,de én tapasztaltokra is kiváncsi vagyok,hogy pl. milyen az ize,a főzési idő több-e meg hasonlók..!:)
2009. nov. 23. 17:18
 7/20 anonim ***** válasza:

Az öregektől tudom, hogy ez akkor volt az igazi, ha kenyérsütés után tették be a cserépfazekat a kemencébe, és az ott szépen, lassan fődögélt. (Má a káposzta benne.)

Ezt legjobban úgy tudod utánozni, ha sütőben, kis fokozaton

főzögeted-sütögeted. A "köcsög" helyett egy öntöttvas fazék, de annak híján egy normál is megteszi. Annyi előnye van, hogy rögtön olyan, mint az eccerű tőtött káposzta a második felmelegítés után.


(Egyébként az első vagyok.:-))

2009. nov. 23. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 A kérdező kommentje:
Igen-igen, kemencében lenne az igazi!!:)De az sajna nincs..:(
2009. nov. 23. 17:32
 9/20 anonim ***** válasza:

hát szerintem a köcsög az egészen más , régebb abban a tejfölt tárolták. A töltelékes káposztát romaiban (romai tálban ) kell főzni.

Én úgy szoktam , hogy egy éjszakát vízben hagyom , hadd szívja jól meg magát vízzel, mert ha nem akkor eltörik.

Sokkal finomabb így mint lábasban.

2009. nov. 23. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

A köcsög egy edény amelyben több dolgot is lehet tárolni. Lásd: Csupor, edény, pohár, köcsög.

[link]


Romai tál:

[link]


Azért van egy kis különbség.

2009. nov. 23. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!