Búzadarából mit?
A párom liszt helyett véletlenül 2 kg búzadarát hozott haza. Évente egy kilónyi sem fogy el és még van abból is.
Szívesen vennék ötleteket a felhasználására.
Eddig ritkán tejbegrízt és grízgombócot készítettem. Sós és édes változat is érdekelne.
Köszönöm.
Leginkább csak adalékanyagnak szoktam használni, ahhoz meg kevés kell.
Amihez viszonylag sok kell, pl csinálhatsz rántott tejbegrízt.
Csinálsz egy jó sűrű tejbegrízt, kb ilyen 4-5 szörös folyadékmennyiséggel.
Azt még forrón szétkened egy tepsi másik oldalán. Ha kihűlt, kiszúrod karikákra, vagy szivekre, vagy bármire.
Aztán bebundázod, lehet sima bunda is, használhatsz édes morzsát is, vagy darált diót is keverhetsz a morzsába.
Bő zsiradékban megsütöd, és csoki vagy puncs öntettel tálalod.
Hát ez elég macerás...
Olyat is csinálhatsz, hogy szintén jó kemény tejbegríz, és mondjuk kakaóval, vagy kókusszal, bármi ilyen extra dologgal ízesíted.
Ezt betöltheted 2 piskótalap közé, vagy akár réteslapba tekerve is megsütheted.
Meggyes darás rétes
piritott dara meggy szószal főtt hússal
Köszönöm a segítséget, most már legalább van miből kiindulni.
Több is tetszik közülük, amit meg fogok csinálni, így majdcsak elkopik :-)
Gríz-koch-ot a rizskoch helyett!!!
Túrógombóc másként: megfőzöd a tejbegrízt pici sóval, cukorral, bele a vaníliás cukrot is. Ha kihűlt, citromhéj, + kevés lé, és krumplitörővel bele a túrót, akár evőkanállal tudod szaggatni bele a pirított zsemlemorzsába, a kezedet sem kell összemancsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!