Mit foztok az unnepekre? Hany fele menut keszitetek?
24én : vacsora : halászlé , rétes : túrós ,meggyes mákos, darás meggyes .
25 én : pulyka és liba sült ,bajor savanyú párolt káposztával ,rozmaringos sült burgonya , francia saláta , káposztás áfonya saláta .
Süti : gesztenyés csokis fatörzs ,képviselő fánk ,keleti csemege ,Abdul kocka ,Maradék rétes at
26 -án pedig maradékokat fogjuk megenni .
Csak annyit, amit az ünnepek alatt megeszünk. Általában ilyenkor főzök húslevest, töltött káposztát, és valamilyen sült húst, körettel, salátával., süteményekkel.
Nem csinálunk belőle "lakodalmat".
24: A család konkrétan rakott karfiolt rendelt.....
25: Gourmette: pácolt csirkemell, fasirt golyók, sajt, zöldségek asztali grillen sütve. Melle par mártás, saláta, sultkrumplival
26: vendégségbe megyünk.
Csak 24-én leszünk otthon,akkor :
reggeli: "álomreggeli" nevű muffinsütőben sült baconos,tojásos,fűszeres kreálmány,érdemes megnézni
ebéd:krémleves lesz,talán ananász,még nem döntöttem el
(ebédre csak könnyűt szoktunk,mivel a reggeli bőséges)
vacsira aszalt szilvás pulykamell baconben megsütve,hozzá fűszeres törtkrumpli
süteménynek még variálok,a mézeskalács már kész,csak dísziteni kell, narancsos-csokis keksz lesz,és kinder pingvi süti
25 anyóséknál,26 én szüleimnél,mindkettőnél hagyományos kaja van,húsleves,rántott hús,töltött káposzta,stb
Klasszikosokat! halászlé, rántotthal, töltöttkáposzta, Csirkemájpástétommal töltött nagy karajtekercs szalonnával beborítva, majd pirosra sütve, gyönyörűen ferdén felszelve.krumpli és rizsköretek (ezek sok zöldséggel ) saláták majonézesek és frissek egyaránt.
Sütik diós-habos kocka, velence szelet (mézes lapok, pudinggal, meggyel töltve, csokimázzal leöntve )habos linzer, sósrudacskák (porhanyós, sokáig elálló )
Ezt talán 24-én tudom megmondani :) Gondolom, lesz valami zöldségleves, majd tojásos zöldségétel, de ha befejeződik a fürdőszoba igen sok hónapja tartó kialakítása, akkor szerintem veszünk vadlazacot is :D
S lesz valamilyen olajos magos süti, de szerintem nyersvegán nemsüti is :) Csokiban sem lesz hiány, bár abban nálunk sosincs. Mézes is nagyon kell.
Gyakorlatilag olyan lesz, mint más napokon, csak több fogás, leves is, főétel is, desszert is :)
Ez kivételes karácsony, nagyon sok év után először pont nem dolgozik karácsonykor a párom s nem egyedül leszek itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!