Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puha pizza tészta. Hogyan?

Puha pizza tészta. Hogyan?

Figyelt kérdés

Tudtok valami jó receptet ami olyan, hogy puha lesz a tészta, mint egy pizzériában?

Akármilyet találok Google-vel mindig az van, hogy hiába vékony a tészta elég kemény lesz és nem olyan jó.

Vagy ehhez légkeveréses sütő kell?

2013. dec. 1. 12:03
 1/3 anonim ***** válasza:

A rendes pizzatészta nem puha, hanem nagyon vékony és ropogós.

Fejenként 20 deka jó minőségű lisztet használj (minimum BL80-as), felfuttatott élesztő (ne por), langyos víz és egy pici olívaolaj, csipet só. Nem túl meleg helyen keleszd sokáig, akár 5 órán keresztül is.

Aztán kinyújtod vékonyra (tényleg nagyon vékonyra), megkened paradicsommal meg rádobálod a feltétet és minél melegebb (a normál sütő kb 250°C-ig fűt, de egy fatüzelésű kemencében akár 350°C is lehet) süsd rövid ideig, pár percig csak.

2013. dec. 1. 12:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Én mindig alul-felül sütéssel sütöm,és nem lesz kemény a tészta . Nem lehet hogy túl sütöd ? :) Én ezt a tésztát szoktam használni : [link]
2013. dec. 1. 17:47
 3/3 anonim válasza:
áztasd el és puha lesz tegyél rá sok lucskos dolgot mármint ne szűrd le teljesen babot például meg tegyél rá békönt abból kijön a zsír
2013. dec. 2. 05:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!