Mi ennek az ételnek a neve?
Kaptam egy jó kis receptet, csak nem tudom mi ez?:-D
Fel kell futtatni a tejet, majd gríz helyett darált kekszet és egy kis gesztenyemasszát kell belerakni. majd addig keverni míg besűrűsödik. nagyon fini lehet, de mi a neve???
Szerintem is egy ötletes háziasszony akart valami édességet, de csak ezek a hozzávalók voltak neki otthon.
- Ebből ha egy kicsit kihűlt, akár a golyókat megcsinálhatod és pl. kókusz-reszelékbe megforgatva teljesen kihűtöd.
- Vagy tortaformára alakítva várod meg míg kihűl. Mivel ez egy barna színű süti, akár egy vanília-pudinggal körbe-kened.
- Ebből jön az ötlet, kis kelyhekbe rakod még melegen és először csoki-pudingot, majd vanília-pudingot raksz a tetejükre. Tálalás előtt még megpakolod tejszínhabbal, és még ha egy-egy szem gyümölcs is kerül a hegyébe....
(Persze ez esetben meglehet, hogy egy kis rumaromával, vagy meggybefőtt levével is meglocsolnám egy kicsit, ha kihűlt, mielőtt a pudingokat rátenném!)
Akkor is finomnam tűnik.
Nevezd el gesztenyés keksznek, vagy valami hasonlónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!