Mi ennek az ételnek a neve?
Én ezt csak simán rakott tészta néven ismerem, de én nem teszek bele túrót. Leírom neked, hogy én hogy csinálom, bár nem biztos, hogy erre gondolsz, de így is nagyon finom.
25 dkg fodros nagykocka tésztát megfőzök nem túl puhára. 1 teáskanál olajjal összekeverem + kicsit megsózom. 2 kis doboz tejfölt elkeverek 2 egész felvert tojással és 10 dkg reszelt sajttal, beleforgatom a kifőtt tésztát. 20-25 dkg darált húsból hagyományos bolognai alapot készítek.
Most jön a rétegezés. Egy kisebb tepsit vagy jénait kikenek kevés vajjal vagy olajjal, beleteszem a tejfölös-sajtos-tojásos tészta felét. Erre a húsos bolognai alap felét, majd ismét a tészta másik fele, és végül befedem a maradék húsos szósszal. Megszórom 10 dkg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon (alsó-felső sütés), addig sütöm, amíg a teteje picit megpirul (20-25 perc).
Bármilyen tésztával jó, én általában pennével vagy fodros nagykockával készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!