Mi a neve ennek az ételnek?
Otthon sokat főzött ilyet anyám, mostanra már én is meg tudom csinálni a páromnak, mindenki nagyon szereti, de nem tudom a nevét, otthon mindig úgy hívtuk, hogy "tésztás hús", de ha ezt olyannak mondom, aki még nem evett ilyet, bután néz rám, hogy mi van? :D
Az elkészítés a következő:
Kis olajon megdinsztelem a hagymát, megszórom majorannával, kockára vágott csirkemellet meg babérlevelet teszek hozzá, felöntöm vízzel, ha puhára főtt a husi, ráöntök egy szósz: liszt, víz, tejföl, mustár, pirospaprika
És még pár percig főzöm, amíg felforr.
Majd ehhez főzök ki tésztát, és arra jön a szósz.
majorannás tokány egyszerűen. bármilyen húsból elkészíthető, és ízlés szerint tovább variálható,gombás, zöldborsós, hentestokány stb.bár a tokányfélék általában világosak, vagyis paprika nélküliek, ezért (is) térnek el a hagyományos pörkölttől.
de Te nyugodtan nevezd akárminek, mert pl Erdélyből való ismerőseimnek a pörkölt is tokány.
a lényeg, hogy finom és szeretitek.
üdv.
Ez valami tokányféle lesz! Próbáltam hozzávalók alapján keresni, és ezt az egy receptet találtam. Nem ugyanaz, de szerintem nagyon hasonlít.
köszönöm, akkor ezek szerint ez valami egyedi recept lehet :)
de legalább annyit tudok, hogy tokány, ez is valami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!