Mi lehet ennek az ételnek a neve?
Figyelt kérdés
A főtt, áttört krumplit liszttel(amennyit felvesz)és tojással összekeverem. Fűszerezem és kisütöm.2010. nov. 21. 13:28
2/12 anonim válasza:
Dödölle. A tócsni mifelénk nyers krumpliból készül.
4/12 A kérdező kommentje:
13:40 : Ha nem tudsz normálisan válaszolni, akkor ne is írj!
Az elfelejtettem odaírni,hogy sütés előtt a krupliból kis kör alakú "lapokat" készítek.
2010. nov. 21. 13:46
8/12 anonim válasza:
Az édesanyámék ezt krumplis pogácsának nevezték, zsirban sül és lekvárral ettük.A férjem dunántúli és ott pampuskának hívják. Mellesleg ott népi étel a dödölle is, ami úgy készül, hogy a főtt krumpliba szórják a lisztet és ezzel állandóan keverve még tovább főzik, majd evőkanállal olyan galuska formában olajban dinsztelt hagymára szedik és tejföllel tálalják.
9/12 anonim válasza:
Krokett de tehetsz hozzá sajtot is kis golyókat formázva, zsemlemorzsába forgatva süsd ki.
10/12 anonim válasza:
nálunk ez krumplis pogácsa.Olajban van kisütve és lekvárral esszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!