Mi lehet ennek az ételnek a neve?
Tévében láttam főzős műsorban, de nem jegyeztem meg a nevét. Recept valahogy úgy volt, hogy tejet felforralni, liszttel teljesen besűríteni, majd fűszerezni, vagy apróra vágott zöldségekkel ízesíteni. Betenni hűtőbe, és úgy hidegen gyúrható massza lett, krokett formákat csinált, bepanírozta és kirántotta.
Lehet, hogy valamit kifelejtettem, azért keresnék rendes receptet.
Édesanyám csinált olyat, hogy megfőzte a tejbegrízt vaníliás cukorral(tehát nem tej + liszt!), deszkán elnyújtotta kb. 5 cm vastagságra, ha kihűlt, kockára vágra, panírozta és úgy sütötte ki.
Anyósom viszont amikor kockára vágta, akkor olvasztott csokiba mártotta, majd kókusz-reszelékbe, de ő nem sütötte!
Szerintem ezek variációk egy témára! :))))
Ja! Neve? Neve nincs! Max: rántott tejbegríz!
Besamelmártás az alapja: lisztböl és vajból egész világos rántás, ezt tejjel felengedni és sürüre fözni.
Ebbe szoktak aztán apróra vágott fött/sült zöldséget, húst keverni, füszerezni, kihütve formázni, panirozni - igy zöldség- vagy hús kroketteket készitenek belöle.
1-es vagyok!
Nekem pedig ez az új, amit a 4-es írt, ez is fincsi lehet.
A rántott húshoz, rántott májhoz köretként elmegy???
Igen, lehet köretként is tálalni, de akár hús helyett is pl. fözelékre feltétként, vagy - nálunk a gyerekek nagyon szeretik - krumplipürével ebédnek, (ahogy sokan halrudacskákat, csibefasirtot, adnak nekik.)
Attól függöen, hogy mit teszel bele, más-más ize lesz: lehet csak egyféle zöldséget, vagy többfélet vegyesen, hús nélkül, vagy akár elég sok hússal/fött sonkával - megfelelö füszerezéssel igen változatosan lehet elkésziteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!