Mit csinálok rosszul a marhapörköltemmel?
Már két órája főzőm a pörit, de még mindig rágós a hús. A szaftnak jó íze van, az alapján azt is mondanám, hogy kész van, de a hús még mindig rágós. Mit csináljak, hogyan kell főzni a marhát? Sosem főztem még, így ezért nem tudom.
Köszi előre is a segítséget!
Nyugi-nyugi!
Az igazán jó marhapörkölt 2,0-2,5-3,0 óra alatt fő meg. Ha a marha ennél öregebb volt, akkor még előfordulhat ennél hosszabb idő is.
Főzd még egy fél órát (legyen elegendő leve), akkor már kb. azt kell érezned, hogy kb. félfövésben van.
Ha még akkor is úgy érzed, hogy "belátható időn belül" nem fog megfőni, akkor vagy átpakolod kuktába az kb. egy fél óra alatt kész lesz, vagy meggyorsíthatod egy késhegynyi szódabikarbónával.
De én még nyugiban kivárnám az a 30-35 percet! Nagyon fincsi lesz az!
Nem csinálsz semmit rosszul : a marhának van ,hogy 4-5 óra is kell. Főzd tovább ,ha kell potold a levét .
Sajnos ezt nem lehet előre tudni ,hogy mennyi ídő mert a marha korától is függ .
1-es vagyok!
:D
Ezek szerint nem ismered a mondást: amelyik marha 3 óra alatt nem fő meg, az "30 évig csak szopni járt az anyjával a mezőre". Utána kezdett el legelni! :))))
A lecsót, vagy paradicsomot, vagy paradicsompürét, vagy vörösbort, vagy bármi savasat csak az utolsó szakaszban tegyél rá. A savasság gátolja a felpuhulást.
Sót is csak 1 óra párolás után először.
A siker kulcsa a türelem.
Miután az itthon kapható marhahúsokhoz csak a legritkább esetben mellékelnek születési anyakönyvi kivonatot, bizony a fövési idő 2-6 óra között változhat.
Minden fenti válasszal egyetértek, talán még a fedő hozhat némi időmegtakarítást.
Hát igen: a födő...
Mennyi ész, ... és mind a másé! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!