Sűrgős! Mit csináljak ha szakad a fondant?
Figyelt kérdés
Most készitettem fondantot először, de szakadós lett az egész, málik szét. A felülete szép sima, de ha kinyújtani próbálom leragad, Mit tudnék kezdeni vele?2013. nov. 20. 10:49
1/4 anonim válasza:
Látatlanban nehéz megmondani. Ha nagyon nehéz nyújtani, akkor kemény lett, na könnyű, akkor lehet, lágy.
Nyújtáskor nagyon jó sok porcukrot kell alá és a tetejére szórni, hogy ne ragadjon. Ha túl kemény, egy pici margarint kell belegyúrni, vigyázva, hogy ne vigyük túlzásba, ha lágy, akkor porcukrot. Már ha a mézes fondant-t készítetted (méz, porcukor, zselatin, margarin, víz), mert a pillecukrossal nincs tapasztalatom.
2/4 anonim válasza:
En pillecukros fondantot szoktam csinalni es szo szerint ugyanazokat akartam javasolni, mint amit az elso valaszolo! Margarinnal atgyurni es sok porcukorral nyujtani. Esetleg nyujthatod ket nagy folpack vagy nejloncacsko kozott is. A felso foliat leveve, alsot rajtahagyva tudod raboritani a tortara/sutire es utolag lehuzni rola a masik foliadarabot. Igy a folia egyben tartja es nem is fog leragadni.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem lett jó sehogysem...a mézest csináltam. Nem tudom mit ronthattam el, mindent úgy csináltam ahogy a receptbe irta. :(
2013. nov. 20. 17:56
4/4 anonim válasza:
Mennyi porcukrot tettél bele? Általában olyan 80 dkg-t vesz fel 6 kanál vízhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!