Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nincsen receptem!?

Nincsen receptem!?

Figyelt kérdés
Anyukámnak,pénteken lesz a születésnapja,és már csináltam neki ajándékot,de gondoltam sütök mellé egy kis tortát... Nem tudtok valami jó receptet?

2013. nov. 18. 19:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

[link]

nálam most a sütés nélküli túrótorta a "menő"

2013. nov. 19. 08:21
 12/13 anonim ***** válasza:

[link]

Én aszalt sárgabarackkal, vagy meggyel díszíteném a tetejét. Ha anyukád szereti a csokit, biztos ízleni fog neki.

2013. nov. 19. 11:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia! Bár van, aki itt elcsépeltnek, snassznak tartja a gyümölcstortát, azért, mivel kérted is leírom az én receptemet.Nagyon régi bevált recept, azért is merem ajánlani bármilyen alkalomra, vagy csak úgy bármikorra.

Hozzávalók a piskótához: 14 dkg liszt, 14 dkg cukor, 2 tojás, fél dl olaj, fél dl melegvíz, 1 púpozott teáskanál sütőpor.

a tojásokat kettéválasztjuk.a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipetnyi cukorral.

A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a melegvizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül a kemény habot lazán belekeverjük.

ha gyümtortaformában készítjük, alaposan kikenjük zsiradékkal és liszttel is behintjük. a közepébe öntjük

a tésztamasszát és hagyjuk szépen elterülni.

Előmelegített sütőben kb 180 fokon kb 15 percig sütjük.

a közepébe szúrt villára ne ragadjon.

Gyakorlati tanács, hogy szépen kijöjjön a formából. a megsült piskótát vizesruhára tesszük. vékonyan megvajazzuk a tálat, amiben majd befejezzük. ráborítjuk a tésztára és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. a sütőformát is betakarjuk jó hidegvizes konyharuhával és hagyjuk gőzölögni. közben ,mondjuk egy kés nyelével ütögetjük az alját és az oldalát is. 5-10 perc múlva óvatosan leemeljük a formát.

3 deci tejből sűrű vaniliás pudingot főzünk, amit a torta mélyedésébe simítunk.

Tetszés szerinti gyümölcsöket ízlésesen elhelyezünk rajta.

A hétvégén konzerv őszibarakcból és kiviből csináltam .

A felezett barackot szeletkékre vágtam, a félbevágott kivit is.a külső sor barack volt, utána kivisor, majd megint barack. 4-5 felezett barack és egy kivi elég volt, szépen befedte a tortát.

Szintelen tortazselét használok, a rajta lévő utasítás szerint.

Természetesen szinte bármilyen gyümölcsből készíthetjük.

Szülinapit is csináltam már, az évszámot gyümölcsből kirakva.

ha kapcsos formánk van, akkor egy sütőpapírt szabunk az aljába, úgy öntjük bele a tésztát. ebben az esetben marad a formában, a többi ugyanaz.

Ha a kész torta kihűlt, kipattinjuk a formát és tálra csúsztatjuk.

Szerintem nem kell okvetlenül emeletes tortacsoda ahhoz, hogy örömet szerezzünk azoknak, akiket nagyon szeretünk:)

persze sok jó ötletet is kaptál, van miből válogatnod.

Sok sikert kívánok, bármelyiket választod is. Édesanyádnak pedig boldog szülinapot.

Üdv:)

2013. nov. 19. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!