Túró gombócot, hogyan csináljam, hogy a vízbe ne följön szét, de puha legyen amikor kiszedem?





Érzésre. Erre sajna nem tudok egzaktabb választ adni.
El kell találnod azt a kötőanyag mennyiséget amitől még puha de nem esik szét.





Hát igen, az eredeti, valódi recept szerint ez a magyar konyhaművészet!
Én csalok, ezért a következőképpen készítem:
- megfőzöm a tejbegrízt puhára, de sűrűre, belefőzöm a cukrot, a vaníliás-cukrot, pici sót is
- megvárom míg kihűl, akkor belekavarom a reszelt citromhéjat, és krumplinyomóval beledolgozom a túrót.
Ettől kezdve már egyik evőkanállal tudod kiszedni, a másikkal formára igazítani és rakni bele az előre elkészített pirított zsemlemorzsába és percek alatt tálalhatod!
Garantáltan nem fog szétfőni és puha is lesz!










nekem ezzel a recepttel még sosem főtt szét! Igaz kell hozzá egy mérleg a pontos 7 dkg gríz kiméréséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!