Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sajtból jó rántott...

Milyen sajtból jó rántott sajtot csinálni, és hogyan?

Figyelt kérdés
A hogyan az arra vonatkozik, h hogyan érdemes csinálni, hogy ne olvadjon szét úgy, h utána ki sem lehet szedni egyben a serpenyőből
2009. nov. 18. 19:55
 1/9 Manócska'90 válasza:
100%

Szia!


Mindenképp olyan trappista sajt, ami nem puha, lágy, hanem keményebb fajta - de erről akár az eladó véleményét is kikérheted (mármint, hogy melyik a keményebb).


Hogyan? Úgy nem fog kifolyni, ha legalább kétszer bepanírozod. Mi van, hogy 3-szor is, de csak nagyon-nagyon ritkán. Viszont két régetnél már elvileg nem szabad, hogy kifollyon, az már úgy jó lesz! 19/L (a kor ne tévesszen meg)

2009. nov. 18. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A dupla-panír vált be nálam is! Liszt-tojás-liszt-tojás-morzsa, én így panírozom a sajtot, és csak egészen rövid ideig sütöm az olajban, így általában nem folyik szét (balesetek, 1-2 rés a panír-pajzson azért előfordulhat, és hipp-hopp, máris szökik a sajt, de ez ritka).

Én is trappistából szoktam készíteni, nagyon szeretjük!

34/L

2009. nov. 18. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
és a rövid ideig történő sütés az mennyi időt jelent számokban kifejezve?
2009. nov. 18. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

jó választás a rántott camamber is aki szereti én nagyon

ha szereted ezt a sajtot ezt ne hagyd ki, egyébként ha egyben sütöd ki akkor nem is folyik ki a nemespenésztől

2009. nov. 18. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Még sosem mértem le, hogy meddig sütöm a sajtot, de ha belegondolok, szerintem mindkét oldalát kb. 1 percig,... épp hogy a panír megsüljön, megpiruljon kicsit, mire az megvan, addigra a sajt is éppen jó lesz.

34/L

2009. nov. 18. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Anyukám olyan sajtot szokott venni ami pont erre való.Úgy néz ki mint egy rúd parizer,csak sajt.:)
2009. nov. 18. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

egyszer kaptunk mi is ilyen rúd alakút

hát, rettenet volt. Egyrészt nincs köze a sajthoz, ez is csak "sajt-készítmény".

úgy folyt szét, ahogy elő volt írva, és az íze...

kegyetlen sós volt, nagyjából ennyi

2009. nov. 18. 21:56
 8/9 anonim ***** válasza:
20:50es vagyok. Nem tudom szerintem finom,és nálunk nem szokott szétfolyni.Lehet másféle..:)
2009. nov. 18. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a rántott sajtgolyót ajánlom,ha még mutatósnak is akarod,hidegtálak mellé.Megfogod a félkilónyi sajtot,lereszeled.Üss hozzá két kisebb tojást,Jól kavard össze...jó sűrű masszát kapsz.Csinálj belőle kis golyókat és forgasd meg zsemlemorzsában....mély serpenyőben süssd(én wokban szoktam)beledobod az olajba és mikor feljön,kiszeded!És láss csodát,1000%,hogy nem folyik szét!!!

Mi így szeretjük a sajtot és még isteni finom is!!!

2009. dec. 10. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!