Milyen sajtból jó rántott sajtot csinálni, és hogyan?
Szia!
Mindenképp olyan trappista sajt, ami nem puha, lágy, hanem keményebb fajta - de erről akár az eladó véleményét is kikérheted (mármint, hogy melyik a keményebb).
Hogyan? Úgy nem fog kifolyni, ha legalább kétszer bepanírozod. Mi van, hogy 3-szor is, de csak nagyon-nagyon ritkán. Viszont két régetnél már elvileg nem szabad, hogy kifollyon, az már úgy jó lesz! 19/L (a kor ne tévesszen meg)
A dupla-panír vált be nálam is! Liszt-tojás-liszt-tojás-morzsa, én így panírozom a sajtot, és csak egészen rövid ideig sütöm az olajban, így általában nem folyik szét (balesetek, 1-2 rés a panír-pajzson azért előfordulhat, és hipp-hopp, máris szökik a sajt, de ez ritka).
Én is trappistából szoktam készíteni, nagyon szeretjük!
34/L
jó választás a rántott camamber is aki szereti én nagyon
ha szereted ezt a sajtot ezt ne hagyd ki, egyébként ha egyben sütöd ki akkor nem is folyik ki a nemespenésztől
Még sosem mértem le, hogy meddig sütöm a sajtot, de ha belegondolok, szerintem mindkét oldalát kb. 1 percig,... épp hogy a panír megsüljön, megpiruljon kicsit, mire az megvan, addigra a sajt is éppen jó lesz.
34/L
egyszer kaptunk mi is ilyen rúd alakút
hát, rettenet volt. Egyrészt nincs köze a sajthoz, ez is csak "sajt-készítmény".
úgy folyt szét, ahogy elő volt írva, és az íze...
kegyetlen sós volt, nagyjából ennyi
Én a rántott sajtgolyót ajánlom,ha még mutatósnak is akarod,hidegtálak mellé.Megfogod a félkilónyi sajtot,lereszeled.Üss hozzá két kisebb tojást,Jól kavard össze...jó sűrű masszát kapsz.Csinálj belőle kis golyókat és forgasd meg zsemlemorzsában....mély serpenyőben süssd(én wokban szoktam)beledobod az olajba és mikor feljön,kiszeded!És láss csodát,1000%,hogy nem folyik szét!!!
Mi így szeretjük a sajtot és még isteni finom is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!