Tiramisut készítek holnap. A tesco-s mascarpone sajtból szoktam csinálni, és a rajta szereplő recept alapján. Most nincs meg a recept. Le tudná valaki írni pontosan?
Pontosat nemtudok. Én ígyszoktam: 25 dkgmascarpone, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor, reszelt citromhéj, babapiskóta, kávé (én tejeskávéval szoktam), rum vagy amaretto a kávéba, kakaópor.
A mascarponét a cukorral,tojássárgájával jól elkeverem, óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. A piskótás, kávés részt biztos tudod :-)
Én mindig ez alapján készítem. Eddig csak dicsérték. :)
Tiramisu
* 2 csomag babapiskóta
* 5 dl habtejszín
* 2 csomag habfixáló
* 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
* 25 dkg mascarpone
* 3-4 dl kávé
* kakaópor
* rum
Elkészítés
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre verem, majd hozzádolgozom a mascarponét. Közben lefőzöm a kávét, amibe rumot teszek.
Téglalap alakú jénaiba lerakok egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd rá egy adag krémet. Így rétegzem, míg megtelik a jénai. Beteszem a hűtőbe, és kb. 2-3 óra múlva fogyasztható. Ekkor teszem rá a kakaóport is.
Jó étvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!