Mi a legegyszerűbb, de finom karfiolos étel?
Olyan olcsó most, hogy szeretnék többfélét kipróbálni.
Továbbá , hogy lehet-e fagyasztani, vagy érdemes-e.
Minden ötletet szívesen fogadok.
rakott karfiol, karfiol leves, panírozva kisütött karfiol, savanyú karfiol (savanyúságként)
Nekem ők a kedvenceim. :)
Nálunk a diós karfiolkrém leves a sztár.
Szerintem fôzve nem lehet fagyasztani.
Rózsákra szedve adagonként zacsizva tudod fagyasztani. Amikor előszeded, az a lényeg, hogy még fagyott állapotban tedd a forrásban levő vízbe, vagy a felmelegített olajba/zsírba, akkor egyrészt megmarad az eredeti íze, másrészt roppanós marad, nem lesz lötye.
Ha teljesen előkészíted rántottnak, fémtálcára rakod és úgy fagyasztod meg, utána bezacsizhatod, amikor kell télen csak előszeded és már sütheted is!
Egyébként szeretem levesnek, rántva, szoktam belőle karfiol-pörköltet, apróra darabolva mint a párolt petrezselymes rizst is elkészítheted. Van aki főzeléket készít belőle, mint a kelkáp. főzeléket úgy készíti.
Ha sós vízben előfőzöd és tepsibe alul tejföl-fölül tejföl + reszelt sajt = be a sütőbe módi.
De valóban darált hússal mint a rakottat is.
Szóval felhasználási módja: ami éppen eszedbe jut, határ a csillagos ég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!