Hogy kell csinálni a meggyszószt?
4 személyre:
40 dkg meggy (befőtt is lehet)
12 dkg porcukor
1 csipet fahéj
1 szegfűszeg
fél citrom leve
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
Elkészítés
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc).
A lisztet simára keverjük a tejföllel. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük, összeérleljük (kb. 3 perc). Bármilyen húshoz főtt burgonyával ajánljuk.
Hozzávalók:
meggy
cukor
tejföl
fahéj
liszt
Elkészítés:
A meggyet cukorral,fahéjjal feltesszük főzni annyi
vízben,hogy épp ellepje.
A lisztet tejföllel simára keverjük,hozzáöntjük a főtt meggyhez és újra forraljuk.
szia
én liszt helyett pudingporral teszem sűrűvé a szószomat.
amikor felforrt a meggy ez lehet befött lehet mirelit vagy friss, a pudingport kikeverem pici vízzel és bele picit még forralom és kész átlátszó lesz nem rózsaszín mint a lisztes én így jobban szeretem.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!