Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a meggyszószt?

Hogy kell csinálni a meggyszószt?

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 11:22
 1/3 anonim ***** válasza:

4 személyre:

40 dkg meggy (befőtt is lehet)

12 dkg porcukor

1 csipet fahéj

1 szegfűszeg

fél citrom leve

2 evőkanál liszt

2 dl tejföl

Elkészítés


A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc).

A lisztet simára keverjük a tejföllel. A meggyet levesszük a tűzről, és belekeverjük a habarást. A mártást lassú tűzön besűrítjük, összeérleljük (kb. 3 perc). Bármilyen húshoz főtt burgonyával ajánljuk.

2009. nov. 18. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

meggy

cukor

tejföl

fahéj

liszt


Elkészítés:

A meggyet cukorral,fahéjjal feltesszük főzni annyi

vízben,hogy épp ellepje.

A lisztet tejföllel simára keverjük,hozzáöntjük a főtt meggyhez és újra forraljuk.

2009. nov. 18. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

szia


én liszt helyett pudingporral teszem sűrűvé a szószomat.

amikor felforrt a meggy ez lehet befött lehet mirelit vagy friss, a pudingport kikeverem pici vízzel és bele picit még forralom és kész átlátszó lesz nem rózsaszín mint a lisztes én így jobban szeretem.. :)

2009. nov. 25. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!