Nehéz házilag csinálni rétestésztát? Bevált receptet tudnátok írni?
Figyelt kérdés
2013. nov. 13. 15:23
1/5 anonim válasza:
Elég nehéz. Ha nem jó a rétesliszt, és nem dolgozod ki hólyagosra, akkor nem lehet kihúzni. De ha a tészta jó, akkor is kell gyakorlat, hogy vékonyra kihúzd, anélkül, hogy kiszakadna.
A neten nagyon sok receptet találhatsz.
2/5 anonim válasza:
Mostanában nem csináltam rétest, az igaz,mert nincs se időm,se helyem hozzá,de egy időben sokszor. Sima liszttel szoktam csinálni,tojás nélkül,ha van aludttej savója,akkor azzal,ha nincs,akkor kevés ecettel. Puhára kell gyúrni,addig,amíg már nem tapad a kezedre.Sót sem szoktam bele tenni. Ha már jónak gondolod, kb 25 dekás darabokra szaggatod,ismét átdagasztod, és lisztezett deszkán kb fél órát pihenteted vagy edénnyel,vagy konyharuhával letakarva
3/5 anonim válasza:
Én is úgy csináltam régebben, mint a 2-es, csak elég munkás, úgyhogy mostanában nem szoktam. Hááááát... nem ez a legkönnyebb tésztaféle, mármint a kihúzása. Azért kíván némi gyakorlatot.
4/5 anonim válasza:
Nincs akkora kulonbseg,mint amekkora pluszmunka. Ha nem vagy gyakorlott akkor nem ajanlom,szemelyes tapasztalat.:) a boltibol is nagyon finomat lehet kesziteni,ha minosegit veszel.
5/5 anonim válasza:
második válaszoló vagyok. Még annyit, hogy egyáltalán nem kell megijedni,ha elszakad itt-ott egy kicsit,vagy akár nagyon. Oda kell tenni a tölteléket,ahol van tészta,és úgyis felsodorjuk,azaz nem marad takaratlanul sehol. A szélét,ami már nem nyújtható,vagy lelóg az asztalról,le szoktam körbe szakítani róla,mert ha rajtahagyod,akkor kemény,rágós lesz tőle az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!