Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettem a sima rétestésztát,...

Vettem a sima rétestésztát, és úgy tudom lehet úgy süteményt csinálni, hogy széthajtogatom, sajtot szórok a tetejére, felvágom és megsütöm. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Tényleg ennyire könnyű lenne? Kell vele még valami mást is csinálni?
2011. nov. 24. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vajas levelestésztából nagyon finom, amit leírtál, de rétestésztából szerintem nem lesz jó.
2011. nov. 24. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első írja. Én is levelestésztából szoktam. A rétestészta szét fog hullani.
2011. nov. 24. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
a retestesztat reteshez vagy pl baklavahoz hasznalhatod, ha sajtos rudat akarsz sutni, akkor leveles-vajas tesztat kellett volna venni (es az tenyleg annyira egyszeru, ahogy leirtad)
2011. nov. 24. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

attól függ réteslapot vagy leveles tésztát vettél. előbbi nem jó úgy, ahogy írtad, de a levelest is ki kell kb 1-1,5 centira nyújtani, majd tetszőleges formákra szaggatni.

tojással lekenve, sajttal megszórva finom sós süti lesz, de lekvárral édesen is elkészíthető.

2011. nov. 24. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Akkor majd veszek a leveles-vajasat... Ebből meg majd csinálok valamit:) Köszönöm!
2011. nov. 24. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Rétestésztát, ha nem akarod édes töltelékkel megtölteni (túró, meggy,dió, mák stb.), akkor csinálhatsz egy olyat, hogy széthajtod óvatosan a tésztát, lekened olvasztott vajjal, majd lefeded sonkaszeletekkel és reszelt sajttal, majd feltekered. A tetejét tojással megkened és megsütöd. Mikor kész, rézsútosan felszeleteled. Mutatós és finom, csak én utálom a macerát a réteslappal, úgyhogy mostanában ezt is inkább leveles tésztából csinálom, pedig rétestésztával finomabb!
2011. nov. 24. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha rétes lapot vettél, akkor rétest vagy bahlavát tudsz belőle készíteni. Csak meg kell tölteni.

Mehet bele: meggy, barack, szilva...attól függ, mi van a spájzban.

Kend meg olajjal, tedd bele a gyümölcsöt, némi cukrot (esetleg fahéjat, szegfűszeget), egy kevés zsemlemorzsát, tekerd fel, kend meg tejfölös tojássárgájával vagy csak sárgájával, és mehet a tepsibe.

Sós töltelék: krumplistészta tört, hagymás krumplija, vagy káposztástészta dinsztelt káposztája sóval, borssal.

2011. nov. 24. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
tavaszi tekercset is csinálhatsz a réteslapból
2011. nov. 24. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!