Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Receptek vacsira, diétás...

Receptek vacsira, diétás verzióban is?

Figyelt kérdés
Csütörtökön jönnek át tesómék vacsorára, viszont nincs ötletem, mit főzzek. Nem vagyok egy nagy konyhatündér, így viszonylag egyszerű recepteket várnék, nem is túl drágát. Sógornőm diétázik, így számára is várnék tippeket. Olvasgattam neten, de nem tudom melyiket válasszam, így inkább bevált recepteket várnék. Köszönöm szépen.

2013. nov. 12. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Készíthetnél avokádókrémet, padlizsánkrémet, tojáskrémet, körözöttet kenőkének a kenyérre.

Az avokádókrém és a padlizsánkrém diétás.

2013. nov. 12. 22:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogyan diétázik... Sok diétázó zsírfóbiás, bár nincs igaza... A normál kenyeret sokan nem eszik meg, az mondjuk jogos, sokan a krumplit, tésztát sem. De rengetegféleképpen lehet diétázni.

Valami rakott zöldség vagy lazac spárgával jut eszembe így elsőre... Az utóbbi végképp egyszerű, persze más hal és zöldség is szóba jöhet...

2013. nov. 12. 23:31
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

A rántani-való husit klopfold ki (ha pl. csirkemell, akkor szeld csíkokra) sózd be, majd lisztbe-forgatva bő zsírban/olajban hirtelen süsd meg (tedd félre)

Szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelj meg, néhány lédús paradicsomot cikkekre vágra rakd bele. Amikor a paradicsom már levet engedett, és a héja elkezd pördülni, a sült-husit rakd bele, rotyogtasd össze. Köretnek főtt rizst adhatsz hozzá.

Nem bonyolult, és a diétázóknak is elfogadható, a rizst hamarabb megeszik, mint bármilyen kenyeret-kiflit megkenve akármivel.

2013. nov. 13. 08:33
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

3-as vagyok!

Most jut eszembe, hogy ezt a lecsós-husit ma ebédre akarom, de csirkemájból! Rizs helyett (mivel fogyózózok): karfiolt kb. 1,0-1,5 cm hosszúra darabolok. Apróra vágott vöröshagymát+petrezselymet dinsztelek, bele a feldarabolt karfiolt sóval-borssal. Pici vízzel födő alatt puhára párolom = párolt rizs! Sógornőd egész biztosan díjazná!

Akár a máj, akár a karfiol most egészen olcsó!!!!

2013. nov. 13. 09:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, minden ötlet tetszik :D ő magvaskenyeret eszik, barnarizst, figyel a cukor-és szénhidrátbevitelre
2013. nov. 13. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

Így, ahogy írod!

Ezért is írtam, hogy mivel most én is fogyózok, nem husiból, hanem csirkemájból készítem a lecsós-szeletet, a belsőségeknek ugyanis nulla = a ch-tartalmuk.

A karfiolból készített rizsköretnek pedig még a barnarizsnél is kevesebb a ch-tartalma! Nézz csak utána!!!

2013. nov. 13. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!