Receptek vacsira, diétás verzióban is?
Készíthetnél avokádókrémet, padlizsánkrémet, tojáskrémet, körözöttet kenőkének a kenyérre.
Az avokádókrém és a padlizsánkrém diétás.
Attól függ, hogyan diétázik... Sok diétázó zsírfóbiás, bár nincs igaza... A normál kenyeret sokan nem eszik meg, az mondjuk jogos, sokan a krumplit, tésztát sem. De rengetegféleképpen lehet diétázni.
Valami rakott zöldség vagy lazac spárgával jut eszembe így elsőre... Az utóbbi végképp egyszerű, persze más hal és zöldség is szóba jöhet...
A rántani-való husit klopfold ki (ha pl. csirkemell, akkor szeld csíkokra) sózd be, majd lisztbe-forgatva bő zsírban/olajban hirtelen süsd meg (tedd félre)
Szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelj meg, néhány lédús paradicsomot cikkekre vágra rakd bele. Amikor a paradicsom már levet engedett, és a héja elkezd pördülni, a sült-husit rakd bele, rotyogtasd össze. Köretnek főtt rizst adhatsz hozzá.
Nem bonyolult, és a diétázóknak is elfogadható, a rizst hamarabb megeszik, mint bármilyen kenyeret-kiflit megkenve akármivel.
3-as vagyok!
Most jut eszembe, hogy ezt a lecsós-husit ma ebédre akarom, de csirkemájból! Rizs helyett (mivel fogyózózok): karfiolt kb. 1,0-1,5 cm hosszúra darabolok. Apróra vágott vöröshagymát+petrezselymet dinsztelek, bele a feldarabolt karfiolt sóval-borssal. Pici vízzel födő alatt puhára párolom = párolt rizs! Sógornőd egész biztosan díjazná!
Akár a máj, akár a karfiol most egészen olcsó!!!!
Így, ahogy írod!
Ezért is írtam, hogy mivel most én is fogyózok, nem husiból, hanem csirkemájból készítem a lecsós-szeletet, a belsőségeknek ugyanis nulla = a ch-tartalmuk.
A karfiolból készített rizsköretnek pedig még a barnarizsnél is kevesebb a ch-tartalma! Nézz csak utána!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!