Teljes kiőrlésű rozslisztből és búzafinomlisztből csinálhatok kenyeret? Ha igen hogyan?
Részletes leírást légyszi :)
Kenyérsütős és tepsis receptek is jöhetnek :)
Mi csináltunk régebben. A kenyérsütő alap kenyérreceptjét használtuk, annyi változtatással, hogy a liszt egyharmadát a rozslisztre cseréltük. Most már nem tartuk itthon rozslisztet, de néha veszünk és akkor csinálunk ilyen kenyeret.
A recept, amit mi használunk (remélem nem hagyok ki semmit):
1 és egynyolcad pohár tej
1 ek cukor
1 ek olaj
1 tk só
2 pohár fehérliszt és 1 pohár rozsliszt
1 és egynegyed tk porélesztő
Én a két lisztből fele-fele arányból szoktam.
"kovász" készítése: kb. 10-15 dkg lisztbe elmorzsolsz 15 g élesztőt, felöntöd egy kis vízzel, elkevered letakarod, félóráig a duplájára keleszted.
Hozzáöntesz 50 dkg lisztet, és annyi vizet, amennyit felvesz, kb. 4 dl, sót adsz hozzá, szűken mérve egy kistenyérnyit.
Letakarod, keleszted kb. 1 óráig, formázod, majd tíz percig pihen, megy az előmelegített sütőbe, a zsömlék kb. 25 perc alatt megvannak, a kenyérnek több idő kell.
Itt találsz jó recepteket gépire és tepsisre is, nálam ezek beváltak,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!