Rozskenyeret nem lehet csak teljes kiőrlésű rozslisztből csinálni?
Figyelt kérdés
Csak olyan receptet olvastam, amiben fehér liszt is van. Az én 100%os rozskenyerem elég lapos, de nagyon finom. Ha teszek bele fehér lisztet, akkor fel fog emelkedni a tészta? Miben lesz másabb? Egészségesebb lesz?2013. szept. 26. 13:20
1/6 anonim válasza:
Én Finnországban ettem házi sütésű kizárólagosan rozslisztből készült kenyeret. Eszméletlen finom volt. Igaz tömör és savanykás mint a finn kenyerek, de nagyon bejött.
2/6 Andizsuzsi válasza:
Egészségesebb nyilván nem lesz, mitől lenne? A roszlisztben nincs sikér, ezért nem tud a kenyér felemelkedni. Ha teszel bele fehérlisztet is, azzal sikértartalmat adsz a tésztának.
3/6 anonim válasza:
Nem biztos, hogy ízleni fog, úgy egy nagyon tömör, savanykás kenyeret fogsz kapni.
4/6 anonim válasza:
Csak magasabb lesz és jobb az állaga.
5/6 A kérdező kommentje:
csináltam már, és nekem nagyon ízlik. sokaktól hallom, hogy fejbe lehet vágni vele valakit, de nekem piskótaszerű lesz mindig. Mondjuk én teszek bele almát és tojást is, lehet ezért is finom annyira
2013. szept. 26. 14:31
6/6 anonim válasza:
Dehogynem lehet, még szép! :) Csak azok mondják, hogy nem lehet, akiknek a "kenyér" szó csakis magas cipót, lyukacsos, pihe-puha tésztát jelenthet. Pedig kenyérből is millióféle létezik, a rozslisztből készülő éppenséggel lapos és tömör lesz, és ez így van jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!