Teljeskiörlésü rozslisztböl szeretnénk kenyeret sütni! Gépben! Lenne két kérdésem?
1.Elég neki az 1óra 50 perces program?
2.45dkg lisztböl csinálnám.Milyen arányban tegyem be a két fajta lisztet?
És még egy kérdés:)
Igazából csak magamnak sütném vagyis egy személyre.Csökkenthetem az adagokat?Akkor hány perces programmal csináljam,ha mondjuk felezek minden mennyiséget?
Csináld meg a teljes mennyiséget, és amit ,nem eszel meg egyből, kis adagokban fagyaszd le egy zacskóban a mélyhűtőben.
Rozslisztből nagyon tömör lesz, én 1/3 fehér, 2/3 rozslisztet szoktam bele tenni, és kicsivel több élesztőt, mint a sima fehér kenyérbe.
Kiegészíteném az előző hozzászólást annyival, hogy inkább ne expressz 1:50 perces programmal süsd, mert nagyon tömör marad úgy a kenyér. Én 25 dkg rozs és 20 dkg fehér liszttel csinálnám, a dagasztóprogrammal 1 óra 50 percig dagasztanám, keleszteném; majd kiszedném, elosztanám 8 részre, fél/egy óra alatt tovább keleszteném, és kisütném kb 30 perc alatt.
Én pontosan így szoktam, 45 dkg liszt 8 felé osztva pont egy zsömlényit tesz ki, nagyon praktikus így. Fagyasztani is lehet. Azért nem a gépben sütöm meg, mert így szebben meg tud kelni, lazább lesz a szerkezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!