Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért morzsálódik az almáspité...

Miért morzsálódik az almáspitém? Mit kell másképp csinálni a teljeskiörlésű liszttel?

Figyelt kérdés
Kivételesen nem finomlisztből, hanem teljeskiörlésű búzalisztből csináltam. Már amikor nyújtottam, láttam, hogy nem az igazi. Alig bírtam belerakni a tepsibe, mert nem lett az a szép, rugalmas tészta, mint szokott.
2010. jún. 4. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogyan akarsz azzal a liszttel olyat csinálni mint a fínomlisztttel? Nem azért van a lisztek között különbség hogy mindegyikkel ugyanazt meg lehetne csinálni.
2010. jún. 4. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak van valami praktika, hogy ne morzsálódjon ennyire a tészta ?? Tudom, hogy más lesz az íze, állaga, de azért jó lenne valamennyire kezelhető tésztát kapni. Jó, nem vagyok egy gyakorlott, de azért ilyen könnyen nem adom fel :-)
2010. jún. 4. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:

szia! Mi a pékségben a teljes kiőrlésű liszthez is adunk finomlisztet, kb. 60% teljes kiőrlésű liszthez keverünk 40% finomlisztet. A sötét liszt nem tud sikérvázat felépíteni, mivel nem tartalmaz sikért. Magyarul lefordítva, nem lesz lyukacsos laza a tészta szerkezete, ezért törik. Ennek javítására szükséges a finomliszt. Olyan, hogy 100% teljes kiőrlésű tészta nincsen, minimális fehér lisztet tartalmaznak.


maszatka

2010. jún. 4. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Akkor én is keverem, remélem jobb lesz így a tészta.
2010. jún. 11. 14:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!