Gyertyafényes vacsorát szeretnék csinálni barátnőmnek. Milánói makaróni, vagy Bolognai spagetti lenne optimálisabb egy ilyen alkalomra?
Szerintem nem bonyi, csak kell hozzá hőálló (jénai) üvegtál. Csirkemellből készítsd, nem kell se comb, se egész csirke. Csak feldarabolod a csirkemelleket, beleforgatod a fűszeres lisztbe, karikázol rá hagymát, szórsz rá sajtot + olajos tejfölt, majd betolod a sütőbe. Vigyázz, hogy az hőálló üvegtálat hideg sütőbe rakd be, ne előmelegítettbe.
Ha tepsibe készítenéd (én mindig jénai üvegben szoktam), akkor lehet előmelegített a sütő.
Egyébként tényleg mindegy, mit főzöl. Én egy finom rántottának is tudok örülni. Ha nagyon nem tudsz főzni, akkor készíthetsz rántottát kolbásszal, sonkával, tojással. Karikázol fel mellé paradicsomot, paprikát. Készíts mellé forralt bort is. Az is nagyon finom. Forralt bor: 1 üveg (nem minőségi) félédes vörösbor + 2 púpozott evőkanál cukor + forralt bor fűszerkeverék. Majdnem felforralod a bort (csak majdnem), bele a cukor + fűszerkeverék, 1-2 percig rottyantod, és kész is.
8-as vagyok.
Nekem amúgy a "randikajám" mindig a gyümölcsös-sajtos csirke volt:
Csirkemell szeleteket lefekteted hőálló tálba, sózod-borsozod, esetleg kis curry vagy fahéj is mehet rá ha szeretitek valamelyiket (de ne egyszerre, vagy-vagy :)).
A husikat befeded (konzerv) ananász és/vagy barackdarabokkal.
2-3 deci tejszínbe belekeversz 1-2 ek. lisztet (a liszttől lesz jó sűrű a szaftja), és ráöntöd a gyümis húsra.
Tetejére sajtot reszelsz, befeded alufóliával, és kb. 30-40 percig sütöd. Utána alufóliát leveszed és rápirítod a sajtot.
Szerintem meg jó ötlet a makaróni, vagy a spagetti, ha mindkettőtök szereti. Aki még soha nem főzött, ne egy ilyen alkalomkor kísérletezzen mindenféle bonyolult, vagy kevésbé bonyolult receptekkel, mert nagyon könnyen becsúszhat bármi gebasz még a legjobban leírt recepttel is (elrontott fűszerezés, nem megfelelő sütési hőfok, szétfőzés, túlsütés, stb.) Én sok éve és nagyon jól főzök, mégis ha valakit meghívok, inkább olyan ételt készítek, amit már legalább egyszer kipróbáltam és leteszteltem.
Én a bolognai-t szeretem jobban, de nem ismerem a barátnőd ízlését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!