Valkai tudna mondani egy jó brokkoli krémleves receptet?
Én így csinálom: Brokkolit oda teszed vajban párolódi, mikor majd nem teljesen megpuhult lisztszórást csinálsz, elkevegeted(nem baj ha összetörik) majd felöntöd kevés vízzel, tejjel vagy tejszínnel, ízlés szerint só bors ételízesítő, mikor megpuhult, botmixerrel turmixolod krémesre. Majd felöntöd annyira vízzel, tejjel vagy tejszínnel, (kinek hogy jó) amennyi levesre szükséged van. fel főzöd, legírozod, motírozod.
Legírozás: Tejszínbe elkevered a tojás sárgáját(nem kell sok, kb 2:1 arány) és hőkiegyenlítéssel hozzá adod a leveshez, FONTOS hogy ekkor már ne főjjön és utána se főzd már fel a levest.
Montírozás: A tetejére apró vajdarabokat teszel. A legírozás montírozás növeli az étel tápértékét és a vajtól nem lesz bőrös a teteje.
Legyen jó krémes állagú, nem nagyon lehet elrontani. Én szemre teszem a hozzávalókat bele. 30 perc alatt kész van.
(egy szakács)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!