Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Brokkoli krémleves receptje?

Brokkoli krémleves receptje?

Figyelt kérdés
:) Köszönöm előre is! ;)
2010. márc. 19. 22:02
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Én így szoktam:

a rózsáira szedett brokkolit 1 szem kockára vágott krumplival ételízesítős vízben megfőzöm (épp csak, hogy ellepje a víz). Miután megpuhult berántom fokhagymás rántással (olajon megpirítom a lisztet, és 2 gerezd lereszelt fokhagymát) jól megborsozom és összeturmixolom.

Lehet bele tenni egy kis tejszínt is, de mi anélkül jobban szeretjük.

Sajtos pirítóssal tálalom.

2010. márc. 19. 22:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én majdnem úgy csinálom, mint az első válaszoló, csak nem teszek rá egyáltalán rántást, a vörös hagymát és a fokhagymát a brokkolival és a krumplival együtt megfőzöm, majd felöntöm tejszínnel és összeturmixolom.

Elég sűrű lesz, ezért véleményem szerint nem igényel rántást. Én reszelt (füstölt) sajttal tálalom, és pirított kenyérkockával.

2010. márc. 19. 22:11
 3/9 igabcsy ***** válasza:

Én hasonlóan mint az előző rózsáira szedett brokkolit 1 szem krumplival, 1 kis fej félbe vágott hagymával és 2 gerezd összetört fokhagymával felteszem főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Sózom és borsozom.

Amikor megfőtt leturmixolom és behabarom a liszttel elkevert tejszínnel. Őrölt szerecsendióval szoktam fűszerezni.

Jó kis házi füstölt szalonnát apró kockára vágom, megpirítom és kiszedem a zsírjából.

A kenyér kockákat szintén megpirítom, és a tányéron 1-2 evőkanálnyi kenyérkockával és 1 jó teáskanálnyi kisütött szalonnával megszórva tálalom. Próbáld ki, nagyon finom ízt ad neki.

2010. márc. 19. 22:22
 4/9 anonim válasza:
pont holnap akarom megcsinálni én is, először :D
2010. márc. 19. 22:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Az egyik legkönnyebben elkészíthető leves szerintem, ráadásul laktató és finom.

Ja, és szerecsendiót én is szoktam tenni bele, ezt kifelejtettem.

(2.)

2010. márc. 19. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én csak a brokkolit szoktam (hagyma, krumpli nélkül) erőleves kockával vagy vegetával annyi vízben puhára főzni, ami épp ellepi. Amikor puha, botmixerrel turmixolom, nem habarom vagy rántom, magától is olyan sűrű, hogy sokszor még egy kevés vízzel fel is kell higítani. Szükség szerint só, bors, egy pici szerecsendió és egy kevés főzőtejszín (ha épp nincs, akkor egy tojássárgája és egy kis tej is tökéletes), megy bele, ettől még lágyabb, krémesebb lesz. Egy utolsó rottyantás és már tálalom is. Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel esszük.
2010. márc. 20. 00:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Napokban csináltam először és isteni lett. Kevés vajon pirítottam egy kis hagymát, fokhagymát, majd rátettem a brokkolit és lassú tűzön megpároltam (fagyasztottból csináltam), majd tettem bele egy krumplit, amit összekockáztam és felengedtem annyi vízzel, hogy épp hogy csak ellepte. Ételízesítő, fehér bors és szerecsendió ment bele, majd jól szétfőztem. A végén löttyintettem bele egy kis tejet (tejszín nem volt itthon) és összeturmixoltam. Liszt se kellett hozzá, annyira sűrű lett (szerintem egy ilyen klassz levest kár elrontani lisztes rántással). Kenyérből kisebb kockákat vágtam, megszórtam reszelt sajttal és megpirítottam.
2010. márc. 20. 07:30
 8/9 anonim ***** válasza:

a két kedvencem, mert az igazi fűszerek adják meg neki a jó ízt, nem az ételízesítő porok.

Gyömbéres brokkolikrémleves

[link]

én római köményt teszek bele.

Sajtos brokkolikrémleves

[link]

itt sima vízzel öntöm fel, nem használok leveskockát.

2010. márc. 20. 13:53
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Ki is próbálom. :]

2010. márc. 27. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!