Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Keresek egy pitereceptet,...

Keresek egy pitereceptet, nagyjából ilyen hozzávalókkal. Valakinek valami ötlet?

Figyelt kérdés
Szóval, évekkel ezelőtt Angliában, Londonban ettem egy nagyon finom pitét, volt benne husi, borsó, répa, plusz valamilyen fűszer, amire nem emlékszem. (Régen volt, az ember ízmemóriája pedig kb. 1-2 évig terjed sajnos, pedig emlékszem hogy ízlett.) A tetején kurmplipüré volt és sajt, hozzá párolt brokkoli és répa és valamilyen szósz. Szeretnék sütni ilyen pitét, a kérdést pedig azért írtam ki, hogy tudja-e valaki, hogy kb. milyen arányokban pakoljam bele a hozzávalókat, illetve milyen fajta és mennyiségű fűszereket használjak hozzá? Előre is köszönöm a segítséget! :)
2013. nov. 2. 12:48
 1/4 gömbicica ***** válasza:

szerintem ird be gugliba, hogy zöldséges pite,- képek!

és nézz körül, hátha találsz valamit ami kinézetre hasonló, és akkor kukkants bele a recepjébe is :)

Sok van!!! némelyiktől kedvet kaptam, hogy megcsináljam :-)

2013. nov. 2. 13:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Huhh... Ki kellett volna várnom az ebédet, olyan jól néznek ki, hogy tisztára megéheztem! Köszönöm szépen a segítséget, ezekből tudok arányt következtetni... Na most rá kell feküdnöm a fűszerekre. :)
2013. nov. 2. 13:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez a Shepherd's pie (másnéven cottage pie), magyarul pásztorpitének szokták fordítani, ilyen néven találhatsz hozzá rengeteg receptet.
2013. nov. 2. 13:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Egyszer már szemezgettem egy pásztorpitével, de nem volt benne hús (biztos vega verziót találtam), így elfeledkezte róla... Köszönöm neked még egyszer!
2013. nov. 2. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!