Holnap én szeretném elkésziteni a családnak az ebédet, de ötletem sincs mit csináljak. Csirkehúsra gondoltam, de ez önmagában nem elég. Rengeteg receptet átbújtam. Ötlet, esetleg konkrét recept?
Húsleves
sajttal töltött rántott hús
párolt rizs
sült oldalas
petrezselymes burgonya
rántott hús, rántott karfiol, rántott gomba
bármilyen köret jó hozzá
dehogy nem!
Avval is nagyon finom bármelyik amit írtam.:)
Csirkemellből nehogy csinálj brassóit. Az száraz hús, nem brassóinak való. Ahhoz sertéscomb vagy tarja való. (Legalábbis, ha jót akarsz enni).
Ha csirkét és krumplit akarsz, akkor combot vegyél. Azt ránthatod és sütheted is.
De nálunk pl. nagyon szeretik az alábbit is:
Egy megfelelő tepsit kizsírozol (Nem olajjal).
Beleteszel karikára vágott krumplit. Kicsit meg sózod. Ráteszed a combokat (én kiszoktam csontozni, de ez nem feltétlen fontos). Rákarikázol néhány fej vöröshagymát. Házitejfölt, vagy ha nincs, főzőtejszínt összekeverek pici sóval, borssal, bazsalikommal és a hagyma tetejére öntöm. Egy pohár vizet öntök bele, lefedem és a sütőben addig sütöm, míg a hús és a krumpli puha nem lesz.
8-as válaszoló:
Nem csirkemellből csináltam volna,hanem combbal,nálunk az a favorit ;)
Amit leirtál főzőtejszines receptet azt szoktam csinálni,de valami újat szeretnék kipróbálni.A brassóit a bátyám is megenné,szóval holnap nálunk lesz az asztalon :D Ő csontsovány,alig van amit megeszik,de ez neki is tetszeni fog :) Köszönöm az ötleteket,remélem sikerülni fog.Ha valakinek van még ötlete szivesen meghallgatom,máskor is fogok főzőcskézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!