Valami tejszínhabos, fincsi torta recept?
Én is laktózérzékeny vagyok, úgyhogy úgy írom a receptet.
Hozzávalók:
4 tojásos piskótából tortalap (vagy babaoiskóta)
4 doboz laktózmentes joghurt (eper, barack, citrom a legfinomabb)
1 laktózmentes tejszín
3 evőkanál tej
3 evőkanál zselatin (Nem tortazselé)
A piskótalapot félbevágod és az alsó részét beleteszed egy kapcsos tortaformába, ha babapiskótából csinálod, akkor pedig kirakod a torta alját a piskótával. A maradék piskótalapot vagy babapiskótát apró darabokra töröd/szaggatod.
A joghurtokat beleöntöd egy tálba és a habverővel kicsit átkvered, utána belekevered a piskótadarbokat.. A tejszínt kemény habbá vered és óvatosan beleforgatod a joghurtos keverékbe. A tejet felmelegíted majd belekvered a zselatint, ez is megy a keverékbe.
A krémedet belesimítod a tortaformába és hűtőbe teszed. Legjobb ha egy éjszakát áll, de legalább 4-5 órát legyen a hűtőben.
A tetejét is díszítheted gyümölccsel, tejszínnel.
Ha laktózallergiás és van valamilyen gyógyszere ami lebontja a laktózt pl. rágótabletta, akkor semmi baja nem lesz akkor sem ha nem laktózmentes termékekből csinálod. HA nincs gyógyszere akkor attól függ, hogy mennyire erős az érzékenysége lehet, hogy csak picit fájni fog a hasa. Viszont ha ő azt mondja, hogy nem lesz semmi baja a tortától, akkor valószínűleg vagy gyógyszert szed, vagy annyira enyhe az érzékenysége, hogy max. egy picit rosszúl fogja érezni magát, ami bevállalható.
Előző vagyok! Elfelejtettem írni, hogy én amikor csak lehetséges mellőzöm a cukor használatát. Szóval kóstold a krémet, mert elképzelhető, hogy kell bele néhány evőkanál cukor!
Talán úgy lenne a legjobb ha a tejszínt amikor felvered tennél bele 3 evőkanál cukrot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!