Rakott krumpli fel turbozása valami + izzel?
A tetejére mehet bacon szalonna vagy sajt
Beleséjébe tehetsz egy réteg paradicsomot, paprikát vagy akár cukkinit.
Én -néha- szórok bele valamilyen(pizzás, bolognai, stb.) fűszerkeveréket is!
Ez nem fog különösnek tűnni, de nagyon finom, és mégis kicsit más (teljesen más mint anyukámé, vagy amit menzán adtak, pedig nem tér el nagyon):
A rétegezés: krumpli, tojás, (füstölt) kolbász, (füstölt) virsli, 1 kis pohár sós, borsos!! tejföl, aztán ugyanígy rétegezés, majd a tetején is tejföl és reszelt sajt. A több réteges fűszeres tejföltől valami isteni finom lesz, nem lesz száraz, jó szaftos lesz. Ja és főzd meg előtte a krumplit is, úgy az igazi :)
Én általában 6 tojásból csinálom és mindenből 2 réteg van, kivéve a krumpliból, mert abból 3.
Leírom, hátha nálatok nem így szokás, de nálam ez az alaprecept: héjában főtt krumpli (hámozva, felkarikázva), tejföl, karikára vágott hagyma, kolbász, főtt tojás. Ezeket rétegezem, a tetejére krumpli kerül, zsemlemorzsával megszórva és megborítva egy kis olajjal. Mi így szeretjük, mert finom ropogós lesz a teteje, az az igazi. A sajt nekünk egyáltalán nem passzol oda, de kinek mi.
Ja, csak só és bors kerül bele, más ízvarázs, vegeta és egyéb szemét nem.
Köszönöm : Mindenki tök jókat írt.
csináltam besamelt amibe kevertem füstölt sajtott : A rétegekhez : burgonya ,kolbász ,tojás , piritott füstölt házi szallonát tettem : Leöntöttem a besamelel
A zsallonna zsirját tejfölel ,és kevés füstölt törött paprikával kikevrtem és ezt tettem a tetejére .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!