Rakott krumpli kérdés?
Mennyi sót tegyek a vízbe, amiben megfőzöm a krumplikat?
Kb 1 kiló krumpliról van szó.
A rakott krumplihoz héjában kell a krumplit megfözni, ilyenkor nem kell bele só.
De ha feltétlen só vízben akarod fözni (vagy netán nem hajaában fözöd), 1 liter vizre kell egy teáskanálnyi só.
Haló! Nem kell lepontozni az előzőt, csak mert ők máshogy készítik a krumplit.
Leírták mennyi sót tegyél bele, de azt nem, hogy ha többet vagy kevesebbet teszel bele, akkor sem lesz semmi. Nem igen tudod elsózni a rakott krumplit a vízbe tett sóval.
Igaza van az előttem szólónak. Nem fogod tudni elsózni!
Persze, ha már itt tartunk, mondhatjuk azt is, hogy nem mindegy az sem milyen sót használsz. A finomított vákuumos só (nagyon szép fehér és apró) tapasztalatom szerint nincs annyira sós, mint a kissé darabos, szürkés-fehér színű. Tehát az utóbbiból elég a fele is!
Egyébként ismét erre jár valami hülye, aki mániákusan pontoz lefelé, teljesen értelmetlen módon. Ma már több helyen találkoztam áldásos tevékenységének eredményével!
Egy kilónyi krumplihoz én is teszek egy evőkanányi sót. még így is utána kell sózni, amikor a főtt krumplit lerakom, mert szinte meg sem érezni.
nem véletlenül használják/juk a krumplit az elsózott ételek mentésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!