Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kemény marad a rakottkrumpliba...

Kemény marad a rakottkrumpliban a krumpli, hiába főzöm meg elötte. Mit tegyek, hogy puhább legyen?

Figyelt kérdés

2013. szept. 25. 13:20
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

Tegyél a rétegek közé ,vagy besamel mártást ,vagy valamilyen más öntetet ,pl tejfölt ..

Igy még sülés közben az öntet is puhit rajta..

2013. szept. 25. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.. akkor ezek szerint kevés volt a tejföl :D
2013. szept. 25. 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Ha megfőzöd előtte, hogy lehet kemény?
2013. szept. 25. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én a krumplit nem karikára vágom, mert utálom azokat a nagydarab főtt szeleteket. Inkább felaprózom. Utána megöntözöm olajjal, s úgy kezdem rétegezni. És a rétegek közé delikátos tejfelt terítek. Néha hagymát dinsztelek, és olajával együtt meglocsolom vele a rétegeket.

Igen, ettől nem szabad sajnálni a tejfölt, ha van felbontva főző tejszínem, még azt is belekeverem. Mi szottyosan szeretjük, nem olyan parázs módra.

2013. szept. 25. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Attól mert megfőzte lehet még kemény . Többször jártam én is így megnéztem késsel ,hogy elég puha a kés átment simán a burgonyán .

Amikor meg megpucoltam szeletelés közben láttam ,hogy van olyan szelet ami nem fött át teljesen : ezek ellen nem tudsz tenni semmit . A másik része pedig az ,hogy lehet ,hogy a kedves kérdező csak 1 burgonyát nézett meg ,és az pont jó volt : Én is voltam már így ,de aztán ídővel rá jöttem minden burgonyát meg kell nézni : mert attól ,hogy 1 zacskóban ,vagy egymás mellett van ládában és héja azonos színű nem biztos ,hogy ugyan az a fajta : igy más lesz a főzési ídeje.

2013. szept. 25. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Még valami, csak forrón azonnal érdemes felszeletelni a főtt krumplit, és úgy folytatni a sütőben. a megmerevedett,hideg krumpli kemény marad.Valamikor én is próbáltam lehűteni, mert égette az ujjaimat, de nem volt jó ötlet. inkább villára tűzöm és forrón hámozom meg.

lehűteni krumplisalátához érdemes.

2013. szept. 25. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!