Kemény marad a rakottkrumpliban a krumpli, hiába főzöm meg elötte. Mit tegyek, hogy puhább legyen?
Tegyél a rétegek közé ,vagy besamel mártást ,vagy valamilyen más öntetet ,pl tejfölt ..
Igy még sülés közben az öntet is puhit rajta..
Én a krumplit nem karikára vágom, mert utálom azokat a nagydarab főtt szeleteket. Inkább felaprózom. Utána megöntözöm olajjal, s úgy kezdem rétegezni. És a rétegek közé delikátos tejfelt terítek. Néha hagymát dinsztelek, és olajával együtt meglocsolom vele a rétegeket.
Igen, ettől nem szabad sajnálni a tejfölt, ha van felbontva főző tejszínem, még azt is belekeverem. Mi szottyosan szeretjük, nem olyan parázs módra.
Attól mert megfőzte lehet még kemény . Többször jártam én is így megnéztem késsel ,hogy elég puha a kés átment simán a burgonyán .
Amikor meg megpucoltam szeletelés közben láttam ,hogy van olyan szelet ami nem fött át teljesen : ezek ellen nem tudsz tenni semmit . A másik része pedig az ,hogy lehet ,hogy a kedves kérdező csak 1 burgonyát nézett meg ,és az pont jó volt : Én is voltam már így ,de aztán ídővel rá jöttem minden burgonyát meg kell nézni : mert attól ,hogy 1 zacskóban ,vagy egymás mellett van ládában és héja azonos színű nem biztos ,hogy ugyan az a fajta : igy más lesz a főzési ídeje.
Még valami, csak forrón azonnal érdemes felszeletelni a főtt krumplit, és úgy folytatni a sütőben. a megmerevedett,hideg krumpli kemény marad.Valamikor én is próbáltam lehűteni, mert égette az ujjaimat, de nem volt jó ötlet. inkább villára tűzöm és forrón hámozom meg.
lehűteni krumplisalátához érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!